• aba2
  • ROTATOR

KLJUB PORAZU JUNAKI

29. maj 2018

Našim košarkarjem ni uspelo srečno končati letošnje košarkarske pravljice. V peti odločilni tekmi za državnega prvaka so v Ljubljani po podaljšku izgubili s Petrol Olimpijo z 90-95 (28-30, 17-17, 21-21, 20-18, 9-4).

Kljub temu, da smo v finalni tekmi igrali brez suspendiranega Domna Bratoža, se nismo predali in bili v igri za zmago do samega konca tekme. Še pred podaljškom smo zaradi petih osebnih napak ostali še brez treh igralcev in za podaljšek enostavno ni bilo več moči.

Kljub porazu je za nami izjemna sezona. Z zmago na zaključnem turnirju 2. ABA lige smo si ponovno priborili uvrstitev v 1. ABA ligo, uvrstili smo se v polfinale pokala Spar, v državnem prvenstvu pa smo se, za večino košarkarske javnosti nepričakovano, uvrstili v finale. Vse to smo uspeli s povsem spremenjenim kadrom, v katerem je med 14 igralci prvega moštva kar devet Novomeščanov. In uspelo nam je ponovno napolniti našo dvorano.

Borbenost in izjemna želja, ki so jo skozi sezono prikazali naši igralci, bo naše vodilo tudi za prihodnjo sezono. Upamo, da prav tako uspešno. Vsekakor se je že veselimo.

Simon Petrov, trener Krke: »Kot vsak športnik, ki trdo dela za uspeh, smo seveda  s takim razpletom razočarani, toda glede na to, da smo pustili na igrišču dušo in srce, mislim, da si nimamo kaj očitati. Tekma bi se lahko obrnila tudi na našo stran, žal se ni, zato lahko Olimpiji čestitam za naslov.«

Dalibor Đapa, kapetan Krke: »Mislim, da je bil ta tekma vrhunec ene zelo uspešne sezone. Prikazali smo izjemne predstave, glede na to, kam so nas uvrščali na začetku sezone. Čestitam soigralcem, bili smo pravo moštvo, čestitam strokovnemu štabu, ki je neutrudno delal iz dneva v dan. Vsi fantje so močno napredovali. Na koncu smo se z bistveno manjšim proračunom in omejenim igralskim kadrom enakovredno kosamo z Olimpijo, ki ima veliko več izkušenj iz težkih tekem. Čestitam Olimpiji za zmago, vendar tudi naš uspeh nikakor ne bi bil nezaslužen.«

‹ nazaj

Zadnja tekma

23.3.2019, 18:30
ROGAŠKA - KRKA
90 : 80

Prihajajoče tekme

28.3.2019, 20:00
KRKA - SIXT PRIMORSKA
ŠD Leona Štuklja

6.4.2019, 00:00
PETROL OLIMPIJA - KRKA
ŠRC Stožice

vse tekme ›

ABA Liga

...
...

Kontakt

Košarkarski klub Krka-Telekom
Telefon: +386 (0)7 3939 550
E-pošta: info@basketkrka.si

Sponzorji

  • Krka
  • Zavarovalnica Triglav, d.d.
  • Brinox
  •   Telekom Slovenije
  • T-media

     

  

Copyright © 2019 KK Krka. Vse pravice pridržane .
Izvedba T-media.