PRVO LETOŠNJE GOSTOVANJE PRI GEOPLIN SLOVANU

23.10.2009

Po dveh domačih tekmah naše košarkarje čaka prvo gostovanje v letošnji ligi Telemach. V gosteh se bodo v derbiju kroga pomerili z ljubljanskim Geoplin Slovanom. Ta se je ve minulem tednu močno okrepil, saj sta nova igralca v vrstah Slovana nekdanja Krkaša Smiljan Pavič in Bojan Jovanovič. Poleg njiju za Slovan igra še en bivši Krkin košarkar Milan Klepo. Jedro kluba so sicer mladi igralci (Zoran Dragič, Uroš  Zadnik, Dejan Mlakar, Dejan Čigoja...), ki so se izkazali že v pretekli sezoni. Njim so v letošnji sezoni dodali še izkušene Ernesta Novaka, Luko Marolta in Miloša Savkovića.

Ljubljančani so v prvem krogu doma presenetljivo izgubili s TCG Mercatorjem, v drugem krogu pa so v gosteh premagali Luko Koper.

Tekma bo v športni dvorani na Kodeljevem v soboto, 24. 10. ob 20.00.

Aleksandar Džikić, trener Krke: "S prihodom Smiljana Paviča in Bojana Jovanoviča je ekipa Slovana veliko pridobila na kakovosti in izkušnjah. Imajo stalnost dela s trenerjem, kar je za tekmeca vedno še dodatna težava. Zavedamo se kako težko delo nas čaka."

Miro Alilović, trener Geoplin Slovana: "Krka ima izkušenega trenerja in igralce, zato nimamo na tem srečanju kaj zgubiti, le pridobimo lahko. Vidi se, da iz tekme v tekmo igramo bolje, samozavest pa se nam dviguje. Igrali bomo na mladost in hitrost."

Medijski partnerji