TEKMA Z ZASAVJEM ŽE V PETEK

15.10.2009

Naši košarkarji se bodo v 2. krogu lige Telemach pomerili z novincem v ligi, trboveljskim PRO-TEK Zasavjem. Trboveljčani so v ligi edini zasavski klub, saj je pred začetkom sezone Zagorje izstopilo iz lige, Zasavje pa je z združitvijo igralcev iz treh zasavskih klubov postalo nekakšna reprezentanca regije.  Imajo velike ambicije, saj si že letos želijo uvrstitve v ligo za prvaka. V ta namen so se pred sezono močno okrepili. Pripeljali so kar tri nekdanje igralce Krke: Vladimirja Anzulovića, Sašo Mučiča in Vjerana Solda, poleg njih pa še dva izkušena krilna centra: Vlada Pašalića, nekdanjega igralca Geoplin Slovana in Kopra, ter nekdanjega igralca beograjskega FMP-ja Mladena Šoškića, ki je med drugim igral tudi v grški in poljski prvi ligi. Trboveljčani imajo v svojih vrstah tudi najstarejšega igralca lige, 42-letnega Vladimirja Rizmana, ki je bil s 16 točkami tudi najboljši strelec v njihovi krstni ligaški zmagi, ko so doma z 91-88 premagali Luko Koper.

Aleksandar Džikić, trener Krke: "Zasavje ima enajst igralcev v rotaciji, od tega jih je sedem zelo izkušenih. Morali bomo napeti vse sile in dati vse od sebe. Podpora publike nam bo tudi tokrat pomenila veliko."

Igor Pučko, trener PRO-TEK Zasavja: "Ta teden prihajamo v hram slovenske košarke, saj gre v Novem mestu za enega izmed centrov le-te. Naš namen je odigrati dobro tekmo na zmago, čeprav je v tem trenutku jasno, da niti ena niti druga ekipa ne vesta kakšna je dejanska vrednosti moči. Želimo si poštenega sojenja, navijanja in naj zmaga boljši."

Tekma z Zasavjem bo v dvorani Leona Štuklja že v petek, 16. 10, ob 20.00.

Medijski partnerji