NOVINARSKA KONFERENCA PRED URADNIM ZAČETKOM SEZONE

8.10.2009

Pred sobotnim začetkom lige Telemach, ko se bodo naši košarkarji v domači dvorani pomerili s šoštanjsko Elektro, smo se predstavili na novinarski konferenci v Klubu Marof 103. Na njej so bili prisotni predsednik kluba Marjan Erpe, podpredsednik kluba in predstavnik glavnega sponzorja Krke, d. d., Brane Kastelec, direktor kluba Miro Župevec, glavni trener Aleksandar Džikić, kapetan članskega moštva Jure Balažič ter Simon Petrov.

V sproščenem vzdušju so zbranim novinarjem predstavili načrte za to sezono.

Predsednik kluba Marjan Erpe: »Kakor verjetno že veste, so klub glede na lani zapustili trije igralci, centra Smiljan Pavič in Marko Rakočević ter branilec Ricky Shields. Namesto njih smo pripeljali tri mlajše igralce ter tako zapolnili praznino na teh igranih mestih: Uroš Nikolića, Uroša Lučića in Miloša Markovića. Ekipa tako ostaja v podobni sestavi kot lani, saj so ostali izkušeni Jure Balažič, Simon Petrov in Davor Marcelić.
Do menjave je seveda prišlo tudi na trenerskem stolčku. Mislim, da je Aleksandar Džikić dovolj poznan v slovenski športni javnosti, da ga posebej ni potrebno predstavljati. Veseli smo, da smo našli skupni jezik z njim in mu zaupali ekipo za prihodnje tri sezone. Pričakujemo, da bomo ambiciozne načrte s trenerjem njegovega kova in pa z ustreznimi pogoji za igranje, ki jih skušamo zagotoviti, uspeli uresničiti. Moštvo je kombinacija izkušenih igralcev, ki so se izkazali tudi že na evropskih parketih, in pa selekcije perspektivnih mlajših igralcev, tako tujcev kot tudi igralcev iz lastne šole, ki so se v preteklosti že začeli uveljavljati, tako da lahko z optimizmom gledamo v to sezono. Ambicij ne skrivamo, saj se želimo po lanskem manjšem razočaranju, ko smo izpadli iz lige NLB, tja ponovno vrniti. To seveda ne bo niti zdaleč lahka naloga. Potrebno se bo izkazati na igrišču, vendar mislimo, da  s sedanjim moštvom to lahko tudi storimo.
V upravi delamo vse, da zagotavljamo maksimalne pogoje tudi za mlajše kategorije, ki so pomemben člen našega kluba. Skozi pretekla leta smo se veliko naučili in prepričani smo, da smo naredili korak naprej. Imamo vedno več igralcev v mlajših kategorijah, hkrati pa se izboljšuje tudi njihova kakovost, tako da lahko v prihodnjih sezonah pričakujemo vedno večje število domačih igralcev v prvem moštvu. To pa je eden od garantov stabilnosti kluba tudi v  prihodnje.
V upravi se trudimo, da, kljub gospodarski recesiji, ki je vplivala tudi na naš klub, zagotavljamo čim boljše pogoje za delo. Ocenjujemo, da smo glede na okoliščine pri tem uspešni. Pričakujemo, da se bodo izboljšale tudi prostorske možnosti za trening, saj bodo v Stopičah pričeli z gradnjo športne dvorane pri osnovni šoli, želimo pa zgraditi tudi pomožne dvorane za trening poleg dvorane Leona Štuklja.
Delo torej poteka v dveh smereh. Članska ekipa zagotovo daje košarkarski utrip regiji, vse večje število igralcev v reprezentančnih mlajših selekcijah pa potrjuje, da dobro delamo tudi z njimi. Ne nazadnje smo v točkovanju pokala mladih v preteklih dveh sezonah bili drugi in tretji, v prihodnjih letih pa lahko morda pridemo celo na sam vrh.«

Trener prvega moštva Aleksandar Džikić: »Želim si, da bi v moštvu vzpostavili čim boljšo delovno vzdušje in da vsi skupaj, jaz kot trener, starejši igralci kot mentorji, mediji in gledalci, promoviramo nekaj mlajših igralcev. Želim si, da Bojan Krivec postane eden od nosilcev Krkine igre, da se širši javnosti še bolj predstavi Maj Kovačević in da tudi od Uroša Nikolića, ki je sicer tujec, a izvrsten fant, dobimo res tisto, kar je sposoben prikazati. Vse to skupaj bi lahko pripeljalo do pravih rezultatov ob pravem času. Uspeh oziroma neuspeh seveda ni odvisen le od naše igre na parketu, bomo pa tisto, kar je pod našim nadzorom oddelali na najboljši možen način.«

Kapetan moštva Jure Balažič: »V imenu celega moštva bi rad povedal, da smo igralci pripravljeni na izzive te sezone. Dali bomo vse od sebe tako na treningu kot tudi na tekmah. Pričakujem napredek v igri skozi celo sezono, na koncu pa se bo pokazalo, kje dejansko je naše mesto.«

Medijski partnerji