Uroš Nikolić in Miloš Marković sta novi okrepitvi ekipe Krke

8.8.2009

V košarkarskem klubu Krka smo sklenili pogodbi z dvema srbskima igralcema - Urošem Nikolićem in Milošem Markovićem.

22-letni in 207 cm visoki center Uroš Nikolić je kariero začel v Hemofarmu iz Vršca, pred tremi leti pa je prestopil v beograjsko Mega Ishrano (v zadnji sezoni se je imenovala Mega Hypo Leasing), kjer je v zadnjih dveh sezonah bil član prve peterke. V zadnji sezoni se je s svojim klubom uvrstil v polfinale balkanske lige, v njej pa je v 11 tekmah v povprečju dosegal 12,4 točke, 8,5 skoka in 0,5 asistence na tekmo. Po številu skokov na tekmo je bil drugi najboljši igralec lige. V srbski ligi je v povprečju v zadnji sezoni dosegal 13,8 točk in 6 skokov na tekmo, sezono prej pa 16,4 točke in 6,7 skoka na tekmo. Bil je reprezentant mlade selekcije Srbije in z njo je leta 2007 na prvenstvu v Novi Gorici osvojil naslov evropskega prvaka. Letos je sodeloval tudi na Reebokovem kampu v Trevisu.

25-letni in 201 cm visoki Miloš Marković, ki lahko igra tako na mestu branilca kot na mestu krila, je profesionalno kariero leta 2000 začel v kraljevskem Mašincu, leta 2004 pa je za sezono prestopil v beograjski Partizan, s katerim je osvojil državno prvenstvo ter se uvrstil v finale jadranske lige in srbskega pokala. V sezonah 2005/06 in 2006/07 je igral v dresu Hemofarma, s katerim se je uvrstil v polfinale pokala ULEB in jadranske lige. Nato je igral še v ukrajinskem Himkiju, Mega Ishrani, podgoriški Budučnosti, Slobodi iz Tuzle, letos pa je ponovno zaigral za matični klub Mašinac. Bil je srbski reprezentant v kategoriji do 20 let ter igral na EP v Brnu in dveh tekmovanjih Global games v Dallasu.

Podpis obeh pogodb je sestavni del koncepta sestave letošnje ekipe našega kluba. Po oceni našega trenerja  Aleksandra Džikića gre za zelo delovna igralca, ki sta v preteklosti že pokazala svoj talent in sposobnosti. Od njiju se v prihajajoči sezoni pričakuje tudi velik napredek med samo sezono, tako da bi svojo pravo kakovost prikazala prav ob koncu sezone, ko bo to najbolj potrebno.

Medijski partnerji