ZAČENJAJO SE POLFINALNI BOJI

14.5.2009

Teden dni premora je dobro del našim košarkarjem, ki so se tako lahko v miru pripravili na najmanj dva polfinalna dvoboja lige UPC Telemach z domžalskim Heliosom v prihodnjem tednu.

Čeprav bo Krkino moštvo še vedno igralo brez kar nekaj poškodovanih košarkarjev, pa tisti, ki bodo stopili na parket obljubljajo borbo prav do zadnje sekunde. Zanimivo je, da se nobena tekma med Krko in Heliosom letos še ni končala s tesnim izidom saj je bila pav na vsaki od štirih tekem razlika na koncu višja od desetih točk. Prve tri je dobila Krka za 19, 30 in 11, zadnjo pa Helios za 15 točk, čeprav mu je bila  oslabljena Krka tri četrtine povsem enakovreden nasprotnik.

Ivan Sunara, trener Krke: »Krka in Helios sta po slogi igranja dve različni ekipi. Helios dosega veliko lahkih točk in to bo prvo, kar bomo poskusili omejiti. Mi bomo pripravljeni in mislim, da lahko uspemo z našo igro in z našimi aduti. Prednostna stvar bo ta, katera ekipa bo bolje vsilila svoj ritem."

Prva tekma s Heliosom bo v Domžalah v soboto, 16. 5., ob 20.00, povratna pa v sredo, 21. 5., ob 20.00 v Novem mestu. Tekmi bo prenašala tudi Šport TV.

Medijski partnerji