ZADNJA DOMAČA TEKMA V LIGI ZA PRVAKA S SLOVANOM

5.5.2009

Naši košarkarji bodo v zadnji tekmi v ligi za prvaka na domačem parketu gostili moštvo Geoplin Slovana, s katerimi imajo v letošnji sezoni dve zmagi in dva poraza. Tekma rezultatsko ne odloča več o ničemer, saj je Krka dva kroga pred koncem lige za prvaka zasidrana na tretjem mestu, medtem ko je Geoplin Slovan že drugo sezono zapored ostal izven končnice.

Krkaši bodo še vedno igrali močno oslabljeni, prav tako pa ni jasno, v kakšni postavi bodo prišli v Novo mesto Ljubljančani, saj na zadnjih dveh tekmah ni igral njihov najboljši strelec Dejan Delić. Kljub temu nas čaka zanimivo košarkarsko srečanje, saj v ekipi Slovana igra kar nekaj mladih upov slovenske košarke, verjetno pa bo tudi Krkin trener Ivan Sunara dal priložnost svojim mladim igralcem s klopi.

Ivan Sunara, trener Krke: "Zdesetkani pričakujemo še eno težko tekmo. V goste prihaja neugodna ekipa Geoplina Slovana, ki nas je presenetila že na prvi tekmi končnice za prvaka na Kodeljevem. Odigrati bomo morali boljše kot v soboto v Domažalah, če želimo priti do uspeha. Vseh 40 minut bo potrebno odigrati zbrano in potrpežljivo. Veliko pozornosti bomo posvetili tudi skoku, tako v obrambi kot v napadu."

Miro Alilovič, trener Geoplina Slovana: "Nasprotnika se dobro poznata. Vse tekme, ki smo jih idigrali proti Krki so bile napete in so se odločale v končnici. Obe ekipi imata velike težave s poškodbami, kljub temu pa mislim, da bo to srečanje zanimivo in napeto."

Tekma bo  v dvorani Leona Štuklja v sredo, 6. 5,. ob 20.00.

Medijski partnerji