ZDESETKANI TUDI Z ELEKTRO

28.4.2009

Naše košarkarje čaka nov težak dvoboj v ligi za prvaka. Čeprav ima šoštanjska Elektra Esotech v desetih krogih lige za prvaka zgolj eno zmago, pa je naše košarkarje neprijetno presenetila v polfinalnem dvoboju pokala Spar. Krka je sicer dobila vse tri tekme v ligi UPC (88-74, 84-64 in 88-85), vendar v popolnoma drugačni postavi kot pa bo igrala jutri, saj je zaradi različnih poškodb še vedno odsotna kar celotna peterka naših košarkarjev. Tako bo ponovno vsa odgovornost na igralcih, ki so se že izkazali na sobotni tekmi v Kopru, kjer so z borbenostjo in moštveno igro preobrnili v svojo korist navidez že izgubljeno tekmo.

Podobno predatvo bodo morali pokazati tudi v dvoboju z Elektro, pri kateri so najnevarnejši najboljši strelec in podajalec v moštvu Nik Ivanović, črnogorski krilni igralec Malša Radunović, veteran Ernest Novak ter centrska naveza Dejan Ćupn in Luka Sjekloća.

Ivan Sunara, trener Krke: "Glede na težave, ki jih imamo s poškodbami, za nas do konca prvenstva ne bo več lahke tekme. V Kopru smo sicer dokazali, da lahko s pravo mero zbranosti zmagamo tudi z okrnjeno ekipo. Upam, da nam bo to na enak način uspelo tudi proti neugodni ekipi Elektre Esotech."

Borut Cerar, trener Elektre Esotech: "V Novo mesto odhajamo oslabljeni, saj smo ostali brez Tadeja Horvata, vsekakor pa ne prihajamo na Dolenjsko z belo zastavo. Krka je seveda nesporen favorit."

Tekma z Elektro bo v sredo, 29. 4., ob 20.00.

Medijski partnerji