ZADNJE LETOŠNJE GOSTOVANJE V NLB LIGI V SARAJEVU

12.3.2009

Naše košarkarje čaka še zadnje gostovanje v letošnji sezoni NLB lige. Že v petek, 13. 3., bodo v Sarajevu igrali z Bosno, ki so jo v prvem delu po dramatični končnici premagali s 75-71.

Sarajevčani so pod vodstvom Vlade Vukoičića eno najprijetnejših presenečenj lige, saj so priborili 10 zmag (od tega 7 doma) in s tem svoji državi prav na račun Slovenije praktično že priborili dodatno mesto v NLB ligi v prihodnji sezoni. V tekmi s Krko naj bi igrali oslabljeni, saj naj na parketu ne bi bilo najboljšega strelca moštva Grana Ikonića ter dveh najboljših skakalcev Seida Hajrića ter Evlira Ovčine, klub temu pa domači ostajajo favoriti v tej tekmi.

Simon Petrov, igralec Krke: »Tekmo je sicer težko primerjati s treningom, a na nek način bo gostovanje v Bosni vendarle bližje pripravam na naslednje dvoboje kot čemu drugemu. Naš cilj je namreč, da na tekmah, ki ne odločajo o ničemer, predvsem izboljšamo našo igro in odpravimo čim več napak. Glede na to, da je v ligi NLB vse odločeno, ne bo tragedija, če izgubimo, zato tudi ne bomo nastopili s takšnim tekmovalnim nabojem kot bi v prejšnjih tednih. To pa še ne pomeni, da se predajamo.«

Tekmo, ki bo ob 20.15, bo prenašala tudi Šport TV.

Medijski partnerji