ZA KONEC REDNEGA DELA Z NOVO GORICO

9.3.2009

Naše košarkarje v prvi tekmi rednega dela lige UPC čaka domače srečanje z CGP Novo Gorico, ki je samo štirimi zmagami na dnu lestvice, vendar pa bodo imeli naši košarkarji velik dodaten motiv, saj so jih Goričani v prvi tekmi premagali kar z 80-64.

Nova Gorica je precej izkušeno moštvo, ki se je v zadnjem mesecu okrepilo s srbskim centrom Vojislavom Gojnićem in črnogorskim organizatorjem igre Darkom Kastratovićem, ki naj bi debitiral prav proti Krki. Najbolj znan košarkar Nove Gorice je sicer nekdanji center Geoplin Slovana in Kopra Vlado Pašalić, ki je s povprečno 7,3 skoka na tekmo najboljši skakalec moštva. Najboljši strelec je s povprečjem 13,4 točke na tekmo Marko Marcetić, najboljši asistent pa s 3,4 podaje na tekmo Rok Perko.

Ivan Sunara, trener Krke: " Naredili bomo vse, da potrdimo 1. mesto na lestvici rednega dela lige UPC. Potrebna bo dobra in predvsem zbrana igra mojih fantov. CPG Nova Gorica nas je v letošnji sezoni že premagala, zato tekma ne bo lahka. Če bomo igrali tako kot znamo, bi morali slaviti zmago."

Dragan Vaščanin, trener CPG Nove Gorice: "Vsaka tekma prinaša nova pravila in nove naloge. Tudi tokrat bom zahteval, da odigramo odgovorno in srečanje s prvouvrščeno Krko izkoristimo za dobro in resno pripravo na drugi del tekmovanja v ligi UPC. Po petih treningih se nam bo na tekmi pridružil še organizator igre Kastratovič, ki bo dobrodošla okrepitev na tem mestu, saj smo imeli na zunanjih položajih premalo igralcev."

Tekma bo v dvorani Leona Štuklja v torek 10. 3. ob 20.00.

Medijski partnerji