CIBONA JE FAVORIT

26.2.2009

Naše košarkarje čaka težko gostovanje pri Ciboni v Zagrebu, ki je zadnje čase v vrhunski formi. Pretekli vikend so na vročem terenu v Zadru osvojili naslov hrvaškega pokalnega zmagovalca, v sredo pa so v okviru evroligaškega tekmovanja v gosteh premagali carigrajski Fenerbahče s kar 20 točkami razlike in si tako priborili realne možnosti za uvrstitev med osem najboljših v tem tekmovanja. Ob koncu sezone bodo še bolj okrepljeni, saj naj bi že proti Krki zaigral tudi njihov nekdanji krilni center Brent Wright, ki je v Ukrajini zaradi finančne krize ostal brez kluba.

Cibona ima realne možnosti tudi za uvrstitev na zaključni turnir četverice v ligi NLB, saj so s Hemofarmom 16 zmagami in 6 porazi 3. Pred petouvrščenim Zadrom imajo le zmago prednosti, zato morajo na vseh tekma do konca igrati s popolno zavzetostjo.

Najboljši strelec v vrstah Cibone je s povprečjem 17 točk na tekmo ameriški branilec Alan Anderson, ki s 5, 8 soka na tekmo ujame tudi največ žog. Prvi asistent v Ciboni pa je s 3,5 podaje na tekmo njegov sonarodnjak Earl Calloway. Zabrebčani v povprečju na tekmo dosegajo slabih 9 točk več od Krke, po skokih pa sta moštvi izenačeni.

Tekma v dvorani Dražena Petrovića v Zagrebu bo v soboto ob 18.00.

Medijski partnerji