V TOREK DOMA Z ALPOSOM

2.2.2009

 

Naš košarkarje v torek, 3. 2. ob 20.00, čaka domača tekma z Alposom iz Šentjurja, ki so ga v prvem delu prvenstva v gosteh premagali z 81-67. Takrat je Šentjurčane vodil še Boštjan Kočar, ki pa ga je vmes zamenjal izkušeni Damjan Novakovič. Kljub menjavi na klopi pa moštvu Alposa ne gre najbolje, saj je do sedaj zmagalo le štirikrat, tolikokrat kot Nova Gorica, zadnjeuvrščeno moštvo lige.

Glede na prvo tekmo so se Šentjurčani okrepili še z organizatorjem igre Nejcem Glavašem in ameriškim centrom Jasonom McCoyem. Najboljši strelec in skakalec moštva je s povprečjem  13,7 točke in 8,2 skoka na tekmo drugi ameriški center Takais Brown, najboljši asistent pa s 3,2 podaje na tekmo Luka Lapornik.

Ivan Sunara, trener Krke: "Čaka nas težka tekma, saj nas še vedno mučijo poškodbe. Na zadnji tekmi regionalne lige proti Zadru smo ostali še brez Smiljana Paviča, ki si je poškodoval gleženj. Ekipa Alposa v Novo mesto prihaja neobremenjena. Poskrbeti bomo morali, da bo naša igra v napadu bolj tekoča. Če nam bo to uspelo, uspeh ne bi smel izostati."

Damjan Novakovič, trener Alposa: "To bo tekma z izredno kakovostnim nasprotnikom, ki je absolutni favorit. Naš cilj je ponoviti predstavo s tekme proti Heliosu. V bistvu čakamo na tekme z enakovrednimi nasprotniki."

Medijski partnerji