S HELIOSOM V NEDELJO POPOLDAN

8.1.2009

Naše košarkarje v nedeljo ob 17.00 čaka zelo pomemben dvoboj z domžalskim Heliosom, zmaga v njem pa bi bila velik korak v začrtanem boju za ohranitev mesta v ligi NLB tudi v prihodnji sezoni. Domžalčani so do sedaj v ligi NLB zabeležili tri zmage, eno manj od Krke, vse v domači dvorani (premagali so Zagreb, FMP in Split). Neuspešno igranje v ligi NLB je razlog, da so se v Heliosu pred novim letom odpovedali Radetu Mijanoviću, ki je lani sedel na Krkini klopi, namesto njega pa je priložnost dobil nekdanji dolgoletni Heliosov igralec in nazadnje Mijanovićev pomočnik Rado Trifunovič.

Zanimivo je, da bo šlo za dvoboj najmanj učinkovitih moštev v ligi, saj Krka dosega v povprečju 71, Helios pa 70,2 koša na tekmo na tekmo. Krka je boljša v igri skokih (29,5 proti 26,9 skoka na tekmo), na prevlado pod košem pa bo, upamo, vplival tudi naš novi igralec Jack Ingram, ki bo svoj debi v dresu Krke doživel prav proti Heliosu, za katerega je uspešno igral v lanski sezoni.

Helios ima precej izenačenih igralcev, tako da na lestvici najboljših igralcev lige v posameznih elementih praktično ni zaznati nobenega njihovega igralca. Izjemi sta Nick Jacobson, ki je z 91,7 % uspešnostjo tretji najboljši izvajalec prostih metov v ligi (na drugem mestu je s 95,3 % Simon Petrov), ter Jure Močnik, ki je s povprečno tremi asistencami na tekmo deveti asistent lige, po številu pretrpljenih prekrškov pa je celo drugi. Sicer je s povprečjem 14,9 točke na tekmo najboljši strelec Heliosa Jacobson, najboljši skakalec pa je s povprečjem 4,7 skoka na tekmo Aleksej Laškevič.

Sponzor tekme s Heliosom je podjetje Uniles predelava lesa d.o.o..

Medijski partnerji