V GOSTE PRIHAJA MOŠTVO PARTIZANA

22.12.2008

V zadnji tekmi letošnjega leta v Novemu metu se obeta prava poslastica. V goste prihaja moštvo Partizana, ki je v prvih trinajstih ligaških tekmah zgubil zgolj enkrat - proti lokalnemu rivalu Crveni zvezdi.

Beograjčani v Novo mesto sicer prihajajo brez poškodovanega krilnega centra Žarka Rakočevića, mlajšega brata našega centra Marka, ki si je v dvoboju proti Bosni zlomil prst. Kljub temu so v dvoboju s Krko nesporni favoriti, saj imajo odlično pokrita prav vsa igralna mesta. Osnova uspešnih Partizanovih predstav je predvsem kolektivna igro, kar kaže dejstvo, da kljub temu, da so najboljša ekipa lige, nihče od igralcev ne izstopa po statističnih kazalcih, razen krilnega centra Novice Veličkovića, ki je trenutno s povprečjem 6,9 skoka na tekmo četrti skakalec lige. Veličković je z 12,3 točke na tekmo tud najboljši Partizanov strelec, medtem ko je najboljši podajalec s 2,8 asistence na tekmo Aleksandar Rašić.

V prvi tekmi istih nasprotnikov je oktobra v Beogradu Partizan slavil s 74-67, čeprav so naši koarkarji po prvi četrtini vodili z 28.14. Takrat pri Partizanu ni igral Uroš Tripković, Krka pa je bila brez Jureta Balažiča in seveda tudi novega Krkinega branilca Rolandasa Alijevasa.

Tekma s Partizanom bo jutri, v torek 23. 12., ob 20.00. Sponzor tekme je Kompas Novo mesto.

Medijski partnerji