DERBI KROGA S SLOVANOM

15.12.2008

 

Za naše košarkarje se začenja druga polovica prvega dela lige UPC. Tokrat bodo gostovali v Ljubljani, pri lanskoletnemu NLB-ligašu, Geoplin Slovanu, ki so ga v uvodni tekmi državnega prvenstva premagali s 85-75.

Ljubljančani so glede na lansko leto precej pomladili ekipo, kljub temu pa v ligi dobro igrajo in imajo po prvem delu 8 zmag in 3 poraze. Izgubili so s Krko in Heliosom ter nepričakovano tudi z Epic Mislijo, med drugimi pa so premagali tudi moštvo Zlatoroga. Vodilni igralec moštva je krilni igralec Dejan Delić, ki v povprečju dosega 15 točk in 13,8 skoka na tekmo. Med igralci, ki v povprečju dosegata več kot 10 točk na tekmo, sta še center Marko Lekić, ki je skupaj s krilnim centrom Dejanom Grkovićem s 5,5 skoka na tekmo najboljši skakalec moštva, in organizator igre Moščanov Zoran Dragič. Med izkušenejšimi igralci v vrstah ljubljanskega prvoligaša sta še organizator igre Andrej Maček in nekdanji Krkin center Milan Klepo ter hrvaško krilo Marin Han, med mlajšimi igralci, vsemi po vrsti reprezentanti v mlajših kategorijah, pa izstopajo Dejan Čigoja, Dejan Mlakar in nekdanji Krkaš Uroš Zadnik.

Ivan Sunara, trener Krke: "Igramo proti zelo nadarjeni in perspektivni ekipi, zato bomo morali pokazati vse kar znamo, da pridemo do nove zmage. Veselim se te tekme."

Miro Alilovič, trener Geoplina Slovana: "Krka je favorit te tekme. Novomeščani igrajo dobro na vseh frontah. Moje moštvo bo dalo vse od sebe. S hrabro igro bomo poizkusili presenetiti. Še posebej bomo morali paziti na Krkine dobre strelce."

Tekma bo v dvorani Kodeljevo v torek, 16. 12., ob 18.30.

Medijski partnerji