Z BOSNO ŽE V PETEK

10.12.2008

 

Naše košarkarje že v petek, 12. 12., ob 20.00 čaka pomembno srečanje v NLB ligi s sarajevsko Bosno. Evropski prvak iz leta 1979 je bil v zadnjih časih v senci rivala iz Širokega Brega, lani pa so se pod trenerskim vodstvom Jureta Zdovca Sarajevčani le veselili naslova prvaka in ponovne uvrstitve v ligo NLB.

Zdovca je pred to sezono na klopi zamenjal njegov pomočnik Alen Abaz, ki pa je po zmagi in štirih porazih v ligi NLB odstopil. Na klopi ga je zamenjal 35-letni Vlada Vukoičić, nekdaj trener FMP-a in Hemofarma, ki je z FMP-jem v sezoni 2005/06 postal celo zmagovalec lige NLB, z istim moštvom pa je osvojil tudi srbski pokal in se uvrstil v polfinale pokala ULEB. Menjava na klopi je obrodila sadove, saj je od takrat Bosna kar štirikrat zmagal in je s petimi zmagami in šestimi porazi sedma, med drugim so premagali tudi Union Olimpijo in FMP.

Največji okrepitvi Bosne sta pred to sezono prišli iz Vojvodine: branilec Dušan Đorđević in krilni center Ivan Ivanović, v Sarajevo pa sta prišla še ameriški organizator igre Stanley Burrell in branilec Igokee Nikola Vučurović. Bosna je močna predvsem pod košem, kjer poleg 205 cm visokega Ivanovića, ki je s povprečjem 14,8 točke na tekmo najboljši strelec moštva, igrajo še 217 cm visoki Emir Zimić, 210 cm visoki Amar Suljagić ter nekdanji igralec Alposa iz Šentjurja, krilni center Sead Hajrić, ki je s 6,6 skoka na tekmo najboljši skakalec moštva. Med nevarnimi igralci so zagotovo še krilo Goran Ikonić, drugi najboljši strelec moštva, ter branilca Suad Šehović in Muhamed Pašalić.

Sponzor tekme z Bosno je Tiskarna Kapušin, vstopnice pa je v predprodaji mogoče kupiti v Klubu Marof 103 v športni dvorani Marof.

Medijski partnerji