V PODGORICI NI ČESA IZGUBITI

4.12.2008

 

Naši košarkarji bodo v soboto gostovali v Podgorici pri Budučnosti, ki velja za najprijetnejše presenečenje v letošnji ligi NLB. Črnogorska ekipa je namreč v desetih krogih lige kar sedemkrat zmagal in si deli četrto mesto z Zadrom in Cibono. V petih domačih tekmah lige NLB še niso izgubili, saj so zaporedoma premagali Union Olimpijo, Split, Bosno, Helios in Zadar, v gosteh pa še Vojvodino in Zagreb. Edini domači poraz v letošnji sezoni so tako doživeli v torek, kot so v Evropskemu pokalu izgubili s španskim Bilbaom, pa čeprav so še po treh četrtinah vodili za 13 točk.

Budučnost je mlado moštvo, ki v več ali manj nespremenjeni postavi igra že nekaj let, saj so pred letošnjo sezono izgubili le Borisa Bakića in Žarka Rakočevića, okrepili pa so se z bivšim centrom Crvene zvezde in moskovskega Dinama Nenadom Mišanovićem, krilom Markom Simonovićem iz Hemofarma ter branilcem Milošem Bojovićem iz Vojvodine. Slednji je s 27 leti tudi najstarejši igralec moštva, povprečna starost moštva pa je le 22,5 let. Dva igralca Budučnosti, krilna centra Vladimir Dašić in Ivan Maraš, sta črnogorska reprezentanta, med ostalimi igralci pa velja omeniti še organizatorja igre Nikolo Otaševića in Nemanjo Gordića, branilca Nenada Mijatovića, krili Vladimirja Micova in Marka Popovića ter krilnega centra Vladimirja Dragičevića.

Najboljši igralec moštva je s povprečjem 13,8 točk in 5,4 skokov na tekmo Vladimir Dašić, najboljši asistent pa s tremi podajami na tekmo Nikola Otašević.

Naš trener Ivan Sunara pred tekmo v Podgorici pravi: »Budučnost je po mojem mnenju ekipa, ki ima v sebi največ energije, saj igrajo najbolj agresivno med vsemi ekipami v ligi. S svojo agresivnostjo razbijajo nasprotnikov ritem igre in kadar jim to dobro uspeva, naredijo tudi veliko točkovno razliko. Imajo seveda tudi dovolj dolgo klop, da lahko igrajo agresivno vseh 40 minut. Mi se, sodeč po zadnjih odigranih tekmah proti Ciboni in TCG Mercatorju, vračamo v pravi ritem igre. V Podgorici bomo nastopili kompletni, zato bomo šli v tekmo hrabro in odigrali po svojih najboljših močeh. Nimamo česa izgubiti."

 

Medijski partnerji