PRIHAJA CIBONA

28.11.2008

 

V Novo mesto v soboto v 10. krogu lige NLB prihaja zagrebška Cibona, ki jo Krkin trener Ivan Sunara še kako dobro pozna, saj je v drugi polovici lanske sezone sedel prav na njihovi klopi ter z njo prišel v polfinale hrvaškega državnega prvenstva in v finale pokala Krešimirja Čosića.

Letos je Cibono prevzel Velimir Perasović, ki je v Zagreb pripeljal dva hrvaška reprezentanta, ki sta  v Ciboni že igrala - centra Nikolo Prkačina in organizatorja igre Davorja Kusa, izkušena branilca Branimirja Longina in Roberta Troho ter Američane: organizatorja igre Earla Callowaya , krilnega centra Jareda Homana in krilo Rawle Marshalla. Slednji v Novem mestu sicer ne bo igral, saj je zaradi pretepa s Sinišo Štembergerjem prejšnjo soboto v Splitu kaznovan s trimesečno prepovedjo igranja. Več priložnosti za igranje bo tako dobil še tretji hrvaški reprezentant v vrstah Zagrebčanov Marin Rozić, veliko časa na parketu pa prebijeta še krilni center Vedran Vukušič in center Lukša Andrić.

Ciboni gre letos odlično v Evroligi, saj so v petih tekmah izgubili le v gosteh z Unicajo, premagali pa so tudi Maccabi in Olympiakos. V ligi NLB so s šestimi zmagami in tremi porazi peti. Najboljši strelec moštva je s povprečno 13,5 točke na tekmo Rawle Marshall, najboljši skakalec s povprečjem 4,4 skoka na tekmo Jared Homan, najboljši podajalec pa je s 3,2 podaje na tekmo Earl Calloway.

Tekma s Cibono bo zaradi televizijskega prenosa že ob 18.00, sponzor tekme pa je Zavarovalnica Maribor.

Medijski partnerji