POMEMBNO GOSTOVANJE V DOMŽALAH

10.10.2008

 

Naše košarkarje v soboto, 11. 10., ob 19.00 čaka gostovanje pri domžalskemu Heliosu. Gre za zelo pomembno tekmo, saj bo njen zmagovalec zabeležil prvo zmago v ligi NLB, hkrati pa tekma šteje tudi za ligo UPC.

Tudi domžalski košarkarji so glede na lani precej spremenili moštvo. Zorana Martića je na klopi zamenjal Rade Mijanović, ki je bil lani na klopi našega kluba, iz kluba pa so odšli tudi Robert Troha, Jack Ingram, Aljaž Janža, Marijan Mance, Jernej Mihalič in Dario Krejić. Novinca v Domžalah sta ameriška branilca Nick Jacobson in Alwin Snow, iz poljske pa sta se vrnila slovenski reprezentančni krilni center Željko Zagorac (s 5,5 skoka na tekmi najboljši po skokih v moštvu) ter branilec Vjekoslav Petrovič, ki je z 11,5 točkami na tekmo najboljši strelec moštva. Domžalčani so močni predvsem pod košem, kjer poleg Zagorca igrajo še izkušeni Aleksej Laškevič, Domen Žerak in Miha Zalokar, medtem ko nekdanji mladi reprezentant  Matej Krušič zaradi poškodbe zagotovo ne bo igral.

Domžalčani so, tako kot Krka, izgubili obe uvodni tekmi v ligi NLB - proti Bosni v domači dvorani z 79-74 in pri Partizanu v Beogradu z 81-65. So pa v pripravljalnem obdobju kazali zelo dobre igre, saj so premagali turškega prvoligaša Galatasaray, ruski Krasnoyarsk in dvakrat tudi poljski Turow. 

Naši košarkarji bodo še vedno brez poškodovanega Jureta Balažiča, ki ga bo zamenjal povratnik v Krkin dres Dragiša Drobnjak.

Medijski partnerji