ZMAGA V KOPRU BI NAS OHRANILA V IGRI

9.5.2008


Naše košarkarje čaka novo pomembno srečanje v ligi za prvaka, tokrat v gosteh z Luko Koper. Čeprav je kazalo, da bo prav domač poraz s Koprčani usoden za uvrstitev med štiri najboljša moštva v državi, pa so si Krkaši po zadnjih dveh zmagah proti Slovanu in Heliosu priborili pozicijo, kjer povsem sami odločajo tako o uvrstitvi v polfinale lige UPC kot tudi o morebitni uvrstitvi v ligo NLB za prihodnjo sezono. Pri tem je zmaga v Kopru nujna: Krkaši so v Kopru v prvem delu prepričljivo zmagali z 88-75 in pokazali, da se da zmagati tudi na vročem gostovanju na Primorskem. Verjamemo, da bo tako tudi tokrat.

 

Rade Mijanovič, trener Krke: "Čaka nas težka tekma v gosteh proti kakovostni ekipi Luke Koper. Pot do zmage bo vse prej kot lahka. Menim, da je za končno slavje potrebno izpolniti dva pogoja. Prvič, najprej moramo pozabiti na utrujenost po zelo težkih tekmah - proti Olimpiji, Slovanu in Heliosu v pičlih sedmih dneh - in odigrati zelo borbeno, drugi pogoj pa se nanaša na našo zbranost in osredotočenost na igro, ki mora biti vseh 40 minut na najvišji ravni. Če nam to uspe, smo zelo blizu zmagi."

Predrag Milović, trener Luke Kopra: "Zagotovo bodo oči slovenske javnosti usmerjene v Koper. Mi bomo igrali normalno, borbeno in pošteno, tako kot vselej. Če bo to dovolj za presenečenje, bomo vsekakor zelo veseli. Vendarle pa menim, da so prednosti in vrline na strani Krke. Mi bomo poizkušali na zadnji tekmi v Kopru dati od sebe svoj maksimum, vse v želji, da se v čim lepši luči poslovimo od domačih navijačev."

Tekma bo v dvorani OŠ Koper v soboto, 10. 5., ob 20.00.

Medijski partnerji