PROTI ROGLI FAVORITI

15.2.2008

 

Naši košarkarji v 19. krogu lige UPC Telemach v domači dvorani pričakujejo košarkarje Rogle, ki so jih premagali že na prvi tekmi v Zrečah s 91-64. Ta tekma je bila zanimiva zaradi podatka, da so košarkarji Krke imeli 51 skokov, košarkarji Rogle pa 15, enega manj kot Vjeran Soldo sam. Rogla je na lestvici 10. s 4 zmagami in 14 porazi, glede na prvo tekmo pa v ekipi ne bo centra Škornika. Rogla se je okrepila predvsem pod košem, saj so v zadnjem času v ekipo prišli kar trije centri: Dejan Čigoja, Igor Ratković in Dejan Grković, ki je najboljši strelec in najučinkovitejši igralec svoje ekipe.

Rade Mijanovič, trener Krke: "Rogla je dobra ekipa, a v dvorani Leona Štuklja smo zanesljivo favoriti mi. Zato si, jasno, želimo priti do 15. zmage v tej sezoni lige UPC Telemach."

Slobodan Benić, trener Rogle: "Pred nami je še zadnja tekma z eno od ekip z vrha lestvice. Krka je brez dvoma popoln favorit. Že na domači tekmi v prvem delu so nas krepko premagali, zato bomo skušali čim bolj odpraviti nekatere slabosti, ki so se nam takrat pojavljale, ob tem pa prikazati čim boljšo predstavo. To je generalka pred serijo pomembnih tekem, ki nas čakajo do konca prvega dela sezone, s katerimi si bomo skušali izboriti kar se da dober položaj v ligi UPC Telemach za obstanek. Primož Brolih je zacelil poškodbo, trenirati pa je začel tudi Boštjan Sivka. Če bo potrebno, nam bo že na tokratni tekmi lahko vsaj za nekaj minut v pomoč." 

Medijski partnerji