ENOSTRANSKA PREKINITEV POGODBE

11.7.2007

V KK Krka želimo ambiciozno in delavno zastaviti prihodnje sezone, zato smo želeli angažirati prvega klubskega trenerja, ki bi imel podobne ambicije. Po daljših pogovorih smo se odločili za Gašperja Okorna. Z njim smo dogovorili vse podrobnosti sodelovanja in sklenili dvoletno pogodbo, ki je zavezovala obe strani. O navedenem dogovoru smo s soglasjem trenerja javnost obvestili prejšnji teden, pri tem pa smo objavili tudi nekaj drugih informacij, ki so vezane na delovanje kluba v naslednji sezoni.

Toliko bolj nas je presenetil klic trenerja Okorna in njegovo sporočilo, da je dobil dobro ponudbo iz tujine. Najprej nas je samo vprašal za naše mnenje glede prekinitve pogodbe. Prekinitev za nas, glede na vse, kar je bilo že narejenega, ni bila sprejemljiva. S trenerjem smo prejšnji teden opravili več razgovorov, na osnovi katerih smo sprejeli številne odločitve in opravili razgovore glede sestave ekipe za naslednjo sezono, sestavo strokovnega štaba in začeli razgovore z nekaterimi sponzorji.

V ponedeljek zvečer, potem, ko nismo sprejeli pogojev za sporazumno prekinitev pogodbe, nam je Gašper Okorn sporočil, da pogodbo prekinja enostransko. Pred objavo te informacije smo želeli tudi pismeno potrditev njegove odločitve.

Nam je seveda žal, da je prišlo do prekinitve dogovorjenega. Kot klub, ki dela organizirano in ima stvari poslovno in finančno urejene, bomo zadevo predali odvetniku, ki bo izkoristil vsa pravna sredstva za izterjavo ustrezno visoke odškodnine.

Klubska uprava je po odpovedi Okorna takoj pričela z iskanjem nove rešitve glede trenerja prve ekipe.

Medijski partnerji