• aba2
  • ROTATOR

ĐORĐE LELIĆ BO V LETOŠNJI SEZONI IGRAL ZA KRKO

29. julij 2017

lelić  

Članski ekipi Košarkarskega kluba Krka se bo zaradi odhoda Klemna Kužnika pridružil branilec Đorđe Lelić. V klubuj smo podpisali tudi pogodbo z mladim branilcem Timom Osolnikom.

Na branilsko pozicijo smo pripeljali 28-letnega in 198 centimetrov visokega Lelića, ki je svojo košarkarsko pot začel v Šabcu, igral pa še za Srem, šoštanjsko Elektro, ciprski Apollon Limasol, Tajfun in zadnji dve sezoni za Helios. Bil je najboljši strelec Tajfuna, ko je ta osvojil naslov državnega prvaka v sezoni 2014/15.

V lanski sezoni je za Helios igral do konca novembra, ko si je huje poškodoval gleženj in bil s košarkarskih igrišč odsoten skoraj 9 mesecev. Pred poškodbo je v 13 tekmah v ligi NKBM in Fibini ligi prvakov v povprečju v 25 minutah dosegal 8 točk, 2,5 skokov in 1,5 asistenc na tekmo.

Klemen Kužnik, ki je igral v vseh mlajših selekcijah kluba, se je odločil za študij strojništva, zato ne bo mogel biti del prve ekipe. Bo pa Klemen zagotovo ostal ljubitelj košarke in zvest navijač Krke.

V klubu bomo najboljše košarkarje, ki so trenirali v mlajših selekcijah, pa kariere niso nadaljevali v košarki, vključevali v izobraževanja za trenerje v Krkinih mlajših selekcijah in v šoli košarke. Klub tudi ne skriva želje po ponovnem zagonu sodniške organizacije v tem delu Slovenije, v katero se bodo vključevali nekdanji košarkarji. V začetku bodo seveda sodili v mlajših selekcijah in nižjih ligah.

Kot smo že najavili, naj bi podpisali še dva domača igralca. Tim Osolnik je pogodbo že podpisal, Žiga Fifolt pa se želi vrniti v Krko, vendar mora najprej urediti svoj status. V KK Krka upamo, da mu bo to v nekaj dneh uspelo. V nasprotnem primeru se bomo odločili za drugega centra, saj se začetek priprav hitro bliža.

‹ nazaj

Zadnja tekma

29.5.2018, 18:00
PETROL OLIMPIJA - KRKA
95 : 90

vse tekme ›

...
...

Kontakt

Košarkarski klub Krka-Telekom
Telefon: +386 (0)7 3939 550
E-pošta: info@basketkrka.si

Sponzorji

  • Krka
  • Zavarovalnica Triglav, d.d.
  • Brinox
  •   Telekom Slovenije
  • T-media

     

  

Copyright © 2018 KK Krka. Vse pravice pridržane .
Izvedba T-media.