• aba2
  • ROTATOR

ZA KONEC LIGE ZA PRVAKA PORAZ Z OLIMPIJO, V POLFINALU SPET Z NJO

30. april 2017

Naši košarkarji so Ligo Nova KBM za prvaka končali z domačim porazom z Union Olimpijo s 76-87 (20-23, 19-31, 21-12, 16-21).

Krkaši, ki so tekmo odigrali brez poškodovanih Marka Lukovića, Erjona Kastratija in Jureta Ritlopa ter Darka Jukića, v prvem polčasu niso mogli parirati razigranim gostom, ki so metali 70-odstotno iz igre. V nadaljevanju so razliko po boljši igri v obrambi povsem zmanjšali, zmanjkalo pa jim je moči za ključen kora in prevzem vodstva. Na koncu so tekmo Ljubljančani zasluženo dobili. Več na strani Odigrane tekme.

Krka je kljub porazu osvojila Ligo za prvaka, v polfinalu končnice, ki se igra na dve zmagi, pa bo spet igrala proti Olimpiji. Prva tekma bo v Novem mestu v soboto, 6. 5., ob 20.00.

Simon Petrov, trener Krke: »Premehko smo začeli in dovolili gostom, da so se razigrali. V drugem polčasu smo jih lovili, a se nam na koncu ni izšlo.«

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: »Vesel sem, da smo sami odločili o svoji usodi. S tem smo dosegli nek higienski minimum, saj se Olimpija mora uvrstiti vsaj med štiri najboljše ekipe v državi. April je bil za našo ekipo izredno težek mesec in vesel sem, da je za nami. Imamo teden dni časa, 6. maja pa se vračamo v Novo mesto. Krka je absoluten favorit dvoboja, serije in državnega prvenstva, saj je rutinirano opravila z Ligo za prvaka. Mi pa odhajamo po presenečenje.«

‹ nazaj

Zadnja tekma

29.5.2018, 18:00
PETROL OLIMPIJA - KRKA
95 : 90

vse tekme ›

...
...

Kontakt

Košarkarski klub Krka-Telekom
Telefon: +386 (0)7 3939 550
E-pošta: info@basketkrka.si

Sponzorji

  • Krka
  • Zavarovalnica Triglav, d.d.
  • Brinox
  •   Telekom Slovenije
  • T-media

     

  

Copyright © 2018 KK Krka. Vse pravice pridržane .
Izvedba T-media.