• aba2
  • ROTATOR

KRKA OSVOJILA POKAL EUROCHALLENGE

1. maj 2011

Naši košarkarji so zmagovalci evropskega tekmovanja Eurochallenge! V finalu so po neverjetni kočnici z rezultatom 83-77 (18-20, 25-21, 18-24, 22-12) premagali rusko Lokomotivo Kuban iz Krasnodarja in tako prvič v zgodovini kluba osvojili evropsko lovoriko. Najkoristnejši igralec zaključnega turnirja je bil Goran Ikonić. Več o tekmi pa v rubriki Odigrane tekme.

Krkaši se bodo v ponedeljek, 2. maja, z letalom odpravili proti domovini, v Novo mesto pred trgovski center Tuš pa bodo prispeli okoli 15.00 ure.

Zmagovalci pokala Eurochallenge

Aleksandar Džikić, trener Krke: "Bil bi slab lažnivec, če bi dejal, da nisem zadovoljen po veliki zmagi nad velikim nasprotnikom. Premagali smo izjemno ekipo, ki premore veliko odličnih posameznikov. Poizkusili smo izkoristiti naše priložnosti. Na trenutke so bili v naletu naši nasprotnike, na trenutke mi. Nismo panično odreagirali. Lokomotiva je dobra ekipa in to naše zmagoslavje naredi še večje. Ne delam razlik med evropskimi in neevropskimi košarkarji. Naslednjič bom morda mislil, da nam lahko pomaga litovski košarkar in bom pripeljal njega. Vseeno mi je tudi ali bo bil Srb, Američan ali kaj podobnega. V svoji ekipi želim le ambiciozne fante. To je v današnji košarki zelo pomembno."

Goran Ikonić: "Nisem sam postal najkoristnejši igralec. Ta naslov pripada celotni ekipi. Ključno na današnji tekmi je bilo, da smo odigrali izjemno moštveno obrambo proti odličnim psoameznikom v nasprotni ekipi. Sicer pa to ni nič novega, saj vedno igramo kot celotno moštvo."

Bojan Krivec: "Ko igramo kot ekipa, smo res neugodni za nasprotnike. Proti nam je težko igrat. Džile nam je po polfinalni tekmi dejal, da smo že z uvrstitvijo na Final 4 naredili velik posel, tako da smo šli v finale sproščeno, odigrali smo odlično v obrambi in smo na koncu zasluženo zmagali."

Jure Balažič: "V tekmo smo šli sproščeno, nismo bili pod pritiskom rezultata. Določeni smo čutili pritisk finala, vendar nam je uspelo kot že večkrat letos odigrati pomembno tekmo tako kot treba. Zelo sem vesel, ker je ta evropski naslov popolnoma nepričakovan. Da smo prišli do konca, je res neverjetno. A sezona se nadaljuje, želimo osvojiti tudi državno prvenstvo. Ali bo to v treh tekmah ali v petih, je nepomembno."

Dragiša Drobnjak: "Tukaj se počutim kot doma, že lani sem tu dobro igral, z družino sem se počutil odlično. Zame je bilo to, da smo zaključili turnir tu, nekaj odličnega. Z velikim veseljem sem se vrnil. Tudi navijači in uprava Ooostendeja so me prisrčno sprejeli že v petek, takega sprejema še nisem doživel. Naša nesebična igra oziroma kolektivni duh sta odločila tako petkovo kot današnjo tekmo. Smo pravi kolektiv. Že celo sezono velja, da si pomagamo v obrambi, da krijemo hrbet vsak vsakemu, da ne odnehamo, temveč držimo skupaj. V napadu pa nas krasi nesebičnost, iščemo prostega igralca, tistega, ki je tisti dan v odlični formi. Zadnjič je bil to Ikona, danes Chris. Vsako tekmo vsak da nekaj v obrambi in napadu, da dopolni popolno igro, ki privede do končne zmage."

FOTOGALERIJA SLAVJA (kosarka.si)

‹ nazaj

Zadnja tekma

18.1.2019, 18:00
KRKA - IGOKEA
69 : 71

Prihajajoče tekme

20.1.2019, 16:00
KRKA - ŠENTJUR
ŠD Leona Štuklja

23.1.2019, 19:00
KRKA - ZLATORORG
ŠD Leona Štuklja

vse tekme ›

ABA Liga

...
...

Kontakt

Košarkarski klub Krka-Telekom
Telefon: +386 (0)7 3939 550
E-pošta: info@basketkrka.si

Sponzorji

  • Krka
  • Zavarovalnica Triglav, d.d.
  • Brinox
  •   Telekom Slovenije
  • T-media

     

  

Copyright © 2019 KK Krka. Vse pravice pridržane .
Izvedba T-media.