POSKUSITI PRESENETITI ZADAR

29.1.2009

 

Naši košarkarji se bodo v okviru 20. kroga lige NLB v soboto ob 20.00 v dvorani Leona Štuklja pomerili z Zadrom. Zadrčani v Novo mesto prihajajo kot četrto moštvo lige, skupaj s Cibono imajo 13 zmag in 6 porazov, le za zmago pa zaostajajo za tretjim Hemofarmom. Ta tri moštva se bodo do konca lige borila za dve mesti na zaključnim turnirjem.

Zadar velja za »domače« moštvo, saj je v svoji dvorani nepremagljiv (med drugim so premagali tudi Partizana, Cibono in Hemofarma), medtem ki ima veliko težav v gosteh, kjer je izgubil tudi z zadnjeuvrščenima moštvoma Heliosa in Vojvodine. Po porazu s slednjim je klop Zadra zapustil Aleksandar Petrović, zamenjal pa ga je njegov pomočnik Denis Pleslić. Zadar je imel težave tudi s tujci, saj so ga zapustili kar trije tuji košarkarji. Že pred sezono je odšel Mehičan Romel Beck, takoj po novem letu Marlon Garnett, v tem tednu pa še organizator igre Malik Dixon.  Zaradi tega intenzivno iščejo tujega organizatorja igre, kdo bo to in kdaj bo prišel v Zadar pa zaenkrat še ni jasno.

Zadar, ki je z več kot 84 točk na tekmo daleč najučinkovitejše moštvo lige, tako premore še tri tujce: ameriško krilo Jubyja Johnsona, bolgarskega krilnega centra Dejana Ivanova in makedonskega centra Todorja Gečevskega. Slednji je s povprečjem 14,5 točke in 7,6 skoka statistično najboljše ocenjen Zadrov košarkar (tretji igralec lige za Draganom Labovićem iz FMP-ja in našim Rickyjem Shieldsom. Rok Stipčević, praktično edini organizator igre Zadra, pa je s 4,2 podajami na tekmo njihov najboljši podajalec in drugi podajalec lige.

Medijski partnerji