GOSTOVANJE V ZAGORJU BO ZAHTEVNO

26.1.2009

 

Naši košarkarji so se komaj vrnili iz napornega gostovanja v Novem Sadu, v torek, 27 . 1. pa jih ob 20.00 že čaka zahtevno gostovanje v Zagorju: Moštvo Zagorja namreč v letošnji sezoni igra kot prerojeno, saj ima sedem zmag in osem porazov ter se z Elektro, Koprom in Hopsi bori za tri preostala mesta, ki vodijo v ligo za prvaka.

Igra Zagorja se vrti okoli treh odličnih Američanov: statistično drugega najboljšega igralca lige UPC Gilberta Goodricha, ki je s povprečjem 24,3 točke na tekmo daleč najboljši strelec lige ter s 4,4 podajami na tekmo četrti najboljši podajalec v ligi, tretjega najboljšega igralca lige in s 11,4 skoka na tekmo drugega skakalca lige Joshuo Johnsona ter odličnega centra Davida Parisa, ki je z 9 skoki na tekmo tretji skakalec lige, doseže pa tudi skoraj 16 točk na tekmo. Za Zagorje je v uvodnih krogih odlično igral tudi nekdanji Krkin igralec Aleš Primc, ki pa se je sredi sezone poškodoval, zato so ga zamenjali z lanskim prvim strelcem lige UPC Mirom Jurićem.

V prvem delu prvenstva so naši košarkarji Zagorjane premagali z 88-65

Ivana Sunara, trener Krke: "Zdesetkani, brez Petrova in Marceliča, smo v napornem tekmovalnem ritmu, zato nas jutri zagotovo čaka težka tekma. Tako, kot vedno, bomo dali vse od sebe,  in upam, da se bomo v Novo mesto vrnili z novo zmago v ligi UPC."

Dušan Hauptman, trener Zagorja: "V Zagorje prihaja moštvo, ki letos upravičeno kandidira za naslov prvaka lige UPC. Poleg tega pa je  moštvo Krke še v izredni formi. Naš cilj na tej tekmi je, da igramo bolje, kot na tekmi proti Slovanu in našim navijačem ponudimo lepo košarkarsko predstavo."

Medijski partnerji