VOJVODINA SE BO ŽELELA ODDOLŽITI ZA PORAZ

23.1.2009

 

Naši košarkarji se bodo brez Simona Petrova in najverjetneje tudi Davorja Marcelića v 19. krogu lige NLB v Novemu Sadu pomerili z Vojvodino Srbijagas,. Tekma bo še kako zanimiva, še posebej pomembna pa je za domače, ki so imajo skupaj s Heliosom štiri zmage, le eno več od zadnjeuvrščenega Zagreba. Vojvodinci so na domačem parketu premagali Helios, Zagreb in Zadar, v gosteh pa le Zagreb V tekmi proti Krki se bodo zagotovo hoteli oddolžiti za poraz v prvem delu lige, ko je v Novem mestu bilo 81-70 za Krko.

Slabi rezultati so bili razlog številnim spremembam v ekipi Vojvodine. Sredi sezone je trenerja Zorana Sretenovića zamenjal Milan Minić, v klub pa sta prišla nekdanji center Union Olimpije Slobodan Ljubotina ter izkušeni Vonteego Cummins, ki je v svoji karieri igral med drugim tudi v ligi NBA. Lani je ta branilec igral za Maccabi iz Tel Aviva, sezoni pred tem pa za Hemofarm in Partizan.

Najboljši strelec Vojvodine je s povprečjem 12,6 točke na tekmo nekdanji krilni center Partizana Dejan Borovnjak, ki je s povprečno 7,1 skoka na tekmo tudi četrti skakalec lige. najboljši asistent v Vojvodini je s 3, podaje na tekmo Marko Popović, ki je osmi asistent lige.

Tekma v Novem Sadu bo v soboto ob 20.15, preko interneta pa si jo lahko v neposrednem prenosu ogledate na spletnih straneh TV Vojvodina (klikni za povezavo).

Medijski partnerji