S HEMOFARMOM V SREDO OB 19.00

19.1.2009

Naše košarkarje čaka naporen teden, saj se bodo po nedeljskem uspehu proti Union Olimpiji že v sredo doma pomerili s Hemofarmom iz Vršca, v soboto pa v Novem Sadu z v Vojvodino.

Hemofarm v Novo mesto prihaja kot favorit, pa čeprav jih je Krka v prvem delu premagala na njihovem parketu s 75-73. Moštvo iz Vojvodine v je trenutno tretjeuvrščeno v ligi NLB, poraženi pa so bili le še v obeh tekmah s Partizanom ter v gosteh s Cibono. Vrščani dobro igrajo tudi v Evropi, saj so se uvrstili med 16 najboljših moštev v novoustanovljenem Evropokalu, v svoji skupini pa so izločili tudi podgoriško Budučnost. V zadnjem mesecu igrajo brez svojega najboljšega igralca centra Vladan Vukosavljeviča, ki je poškodovan, za Hemofarm pa igrajo tudi slovenski reprezentant Nebojša Joksimović ter srbska reprezentanta Stefan Marković in Boban Marjanović.

Moštvo Hemofarma je drugo najučinkovitejše v ligi po statističnem indeksu, prav tako pa so drugi tudi po številu danih košev (v povprečju 81,4 na tekmo).  Najboljši strelec moštva je s povprečjem 11,3 točke na tekmo Milan Mačvan, ki je s 4,8 skoka na tekmo tudi najboljši skakalec, najboljši asistent pa je z 2,9 asistence na tekmo Miljan Pavković.

Tekma s Hemofarmom bo v dvorani Leona Štuklja v sredo, 21. 1., ob 19.00.

Sponzor tekme s Hemofarmom je podjetje Luminus Novo mesto d.o.o..

Medijski partnerji