V NEDELJO OPOLDAN Z OLIMPIJO

16.1.2009


Naše košarkarje v nedeljo, točno opoldan, čaka gostovanje pri Union Olimpiji. Ljubljančani so v tem dvoboju zagotovo favoriti, tudi zaradi tega, ker za Krko zagotovo ne bo igral poškodovani Stanko Sebič, zelo vprašljiv pa je nastop Davorja Marcelića (poškodba) in Jacka Ingrama (bolezen).

Union Olimpija, ki je v prvi tekmi v novem mestu slavila z 79-73, ima v ligi NLB šest zmag in je z zmago več kot Krka na osmem mestu lestvice, z zgolj teoretičnimi možnostmi za uvrstitev na zaključni turnir. Po prihodu Jureta Zdovca na trenersko mesto namesto Aleksandra Džikića je moštvo začelo dosegati nekoliko boljše rezultate, predvsem pa se je popravila njihova igra v obrambi. Olimpija je v soboto doma sicer izgubila s Crveno zvezdo, pa čeprav so še tri minute pred koncem vodili s prednostjo devetih točk, so pa v zadnjem krogu Evrolige v Berlinu ugnali Albo s 67-59. Na tej tekmi je prvič nastopil ameriški organizator igre Lorinza Harrington, že proti Krki pa naj bi mu se pridružil njegov srbski kolega na istem položaju Aleksej Nešović, ki je še v sredo v Evroligi igral za poljski Prokom. Skupaj bosta zamenjala Vlada Ilievskega, ki je pred novim letom zapustil Olimpijo in odšel v Španijo.

Najboljši strelec, skakalec in podajalec Union Olimpije je Marko Milič, s povprečjem10,4 točke, 5,1 skoka na tekmo in 2,1 asistence na tekmo.

Tekmo z Union Olimpijo bo prenašala televizija Šport TV.

Medijski partnerji