V TOREK Z ELEKTRO

12.1.2009


Košarkarji Krke nadaljujejo v napornem ritmu dveh tekem na teden. Tokrat se bodo, komaj dva dni po tekmi s Heliosom, v 15. krogu lige UPC pomerili s šoštanjsko Elektro. Šoštanjčani se še borijo za ligo za prvaka, v kateri so v zadnjih nekaj sezonah vedno igrali, za Zagorjem na 7. mestu pa zaostajajo za zmago.

Krkaši so v prvi tekmi zmagali s 88-74, po tem ko so si že v prvem polčasu priborili prednost s konca tekme. Najboljši strelec precej pomlajenega moštva Elektre je s 15,9 točke na tekmo Nikola Ivanovič, najboljši skakalec s 7,1 skoka na tekmo Dejan Ćup (skupaj peti v ligi UPC), najboljši podajalec pa s 3,9 asistence na tekmo ponovno Ivanovič(skupaj peti v ligi UPC).

Ivan Sunara, trener Krke:"Po težki tekmi proti Heliosu, ki smo jo odigrali včeraj, bo jutri proti Elektri potrebna velika zbranost vseh mojih igralcev in seveda pravi pristop. Tekmo želimo odigrati čim boljše, saj pričakujem zmago."

Borut Cerar, trener Elektre Esotech: "Vloga favorita je povsem na strani domačega moštva. Po tekmi preteklega kroga so nas začele pestiti poškodbe in bolezni. Novaka in Ivanoviča je napadla gripa, Džombič pa si je zvil gleženj."

Tekma bo v dvorani Leona Štuklja v torek, 13. 1., ob 20.00.

Medijski partnerji