V POSTOJNI NE BO LAHKO

4.1.2009

 

Naše košarkarje v ligi UPC čaka gostovanje pri Epic Misli v Postojni, ki bo vse prej kot lahko. Postojnčani so namreč sredi novembra po petih zaporednih porazih namesto Aleša Lenassija za trenerja dobili izkušenega Predraga Milovića, ki se ga spomnimo kot nekdanjega trenerja Krke in ki zelo dobro pozna sedanji rod Krkinih košarkarjev, za nameček pa ima v svojih vrstah še dva nekdanja košarkarja Krke - Bojana Jovanoviča in Vjerana Solda. Milović je moštvo že okrepil z nekdanjim igralcem Kopra in Heliosa Davidom Morom ter Marinom Buršičem, ki je sezono začel v Škofji Loki. Poleg naštetih so med boljšimi igralci Epic Misli še branilca Tilen Zalar in Boban Tomič, krilni igralec Miha Kobe in center Antonio Žižič. Najboljši strelec moštva je s povprečjem 14,5 točke Jovanovič, najboljši skakalec s povprečjem 5,9 skoka Soldo, najboljši podajalec pa s 3,6 podajami na tekmo pa ponovno Jovanovič.

Postojna je nevarna predvsem na domačem parketu, saj je po prihodu Milovića dobila vse štiri domače tekme (tudi s Heliosom in Geoplin Slovanom), na vseh štirih gostovanja pa je izgubila. Je pa v prvem delu povzročila veliko težave našim košarkarjem, saj so še sredi tretje četrtine vodili za 15 točk, nato pa izgubili z 72-63.

Ivan Sunara, trener Krke: " V Postojno gremo zdesetkani, saj nas pestijo poškodbe in bolezni, zato  tekma lige UPC niti slučajno ne bo lahka. Tako, kot na vsaki tekmi, bomo poskusili zmagati. Kljub temu, da ne bomo kompletni se moramo predstaviti kot prava ekipa."

Predrag Milovič, trener Epic Misli: "V goste prihaja še en absolutni favorit. Krka je odlično izkoristila premor, saj je na tekmi proti Crveni zvezdi prikazala dobro igro. Tudi mi smo veliko trenirali in se dobro pripravljali, a nas v zadnjih dneh pestijo številne poškodbe. Jovanovič ima težave s kolenom, Buršič odhaja v Belorusijo, Jenka pa je napadla gripa."

Medijski partnerji