TAKOJ V NOVEM LETU PROTI PREROJENI CRVENI ZVEZDI

30.12.2008


Naše košarkarje že v prvi tekmi lige NLB v novem letu čaka izjemno težak tekmec. Moštvo Crvene zvezde je po prihodu Svetislava Pešića na mesto prvega trenerja popolnoma prerojeno, kar dokazujejo tudi njihovi rezultati v ligi NLB, kjer so z dvanajstimi zmagami in dvema porazoma drugi. Beograjčani na svojem parketu sploh še niso izgubili, edina poraza pa so doživeli pri Hemofarmu in Ciboni. V prvem delu lige NLB so prizadeli tudi najvišji poraz naši ekipi, saj so v Novem mestu zmagali s 83-56.

Beograjčani so se pred novim letom razšli s centrom Stevanom Miloševićem, ki pa je v povprečju igral le 4 minute in pol. Beograjčani so sicer napovedovali menjavo zanj že do konca leta, vendar na koncu iz tega ni bilo nič. Težave s poškodbo ima tudi najkoristnejši igralec lige NLB v lanski sezoni Tadija Dragičević, ki se je po poškodbi kolena sicer vrnil na parket, odigral pet tekem, nato pa se je ponovno poškodoval.  Vprašljiv je tudi nastop krilnega igralca Marka Kešelja, ki naj bi imel vneto tetivo.

Igralci Crvene zvezde so glede svoje učinkovitosti izenačeni, saj letos nihče izmed njih ne izstopa po svojih dosežkih in jih ni moč najti med desetimi najboljšimi strelci ali skakalci lige. Najboljši strelec moštva je s povprečno12,7 točkami na tekmo organizator igre Marko Marinović, najboljši skakalec s 5,9 skoka na tekmo Američan Lawrence Roberts, najboljši asistent pa s tremi podajami na tekmo pa prav tako Američan Leroy Owens.

Tekma v Beogradu  bo v soboto, 3. 1., ob 19.00.     

Medijski partnerji