ZA KONEC PRVEGA DELA Z FMP-JEM

18.12.2008

 

Naši košarkarji bodo v zadnjem krogu prvega dela lige NLB gostovali pri FMP-ju. Moštvo iz Železnika, predmestja Beograda, je v tej tekmi zagotovo favorit, pa čeprav položaj na lestvici tega ne kaže, saj je FMP, tako kot Krka, do sedaj zabeležil 4 zmage in 8 porazov. Slabi rezultati so bili tudi razlog, da je pred dobrim tednom Slobodana Klipo na klopi srbskega kluba zamenjal izkušeni Milovan Stepandić. Menjava se je že na prvi tekmi izkazala za koristno, saj je FMP kot prvi letos premagal podgoriško Budučnost v gosteh.

FMP, sicer že dvakratni zmagovalec NLB lige, je znan po svojih odličnih mladinskih selekcijah, iz katerih črpa veliko večino kadra za svoje prvo moštvo. Letos je tako v klub kot okrepitev prišel le izraelski reprezentančni krilni igralec Guy Pnini, medtem, ko je druga okrepitev Nikola Ilić, ki je v začetku sezone 2004-2005 igral tudi v Krki, kot najkoristnejši igralec srbske lige, prišel iz čačanskega Borca, sicer podružnice FMP-ja. V tem času je FMP zapustilo kar sedem igralcev.

FMP je najmočnejši pod koši, kjer poleg Ilića igrajo še makedonski reprezentant Predrag Samardžiski(s 7,3 skoka na tekmo najboljši skakalec moštva in drugi skakalec lige), srbski reprezentant Dragan Labović (s 17,3 točke na tekmo najboljši strelec moštva in drugi strelec lige) ter najkoristnejši igralec letošnjega evropskega prvenstva za mlade Miroslav Raduljica. Na mestu organizatorja igre igrata 20-letni Nemanja Protić in Filip Čović, branilca pa sta prav tako 20-letni Branko Lazić ter 21-letni Mladen Jeremić. Povprečna starost moštva je zgolj 20,3 leta.

Tekma v Železniku bo v soboto ob 18.00.

Medijski partnerji