NOVA GORICA DOBRA PRIPRAVA NA BOSNO

8.12.2008

 

Naše košarkarji bodo v torek, 9. 12., ob 20.00 odigrali še zadnjo tekmo v prvi polovici prvega dela lige UPC Telemach. V Novi Gorici se bodo pomerili z domačim ligašem CGP Novo Gorico, ki je novinec v ligi UPC Telemach.

Novogoričani,  ki imajo po 10. krogih zgolj zmago proti Luki Koper in so na repu prvenstvene lestvice, imajo težave s poškodbami. Proti Krki tako zaradi zlomljenega nosu ne bo zaigral najbolj znan igralec domačega moštva, tudi nekdanji igralec Krke, Marko Antonijevič, prav tako naj ne bi bilo branilca in drugega strelec ekipe Marka Likarja, se pa v moštvo vrača organizator igre Rok Perko.

Najboljši strelec moštva je s povprečjem 14,1 točke na tekmo branilec Marko Marcetič, najboljši skakalec pa s povprečjem 5,6 skoka na tekmo nekdanji center Geoplin Slovana in Luke Koper, izkušeni Vlado Pašalić. Med znanimi igralci velja omeniti še veterana Daliborja Petroviča in Habiba Ademija, nekdaj igralca Krškega.

Ivan Sunara, trener Krke: "Tekmo 11. kroga lige UPC bomo poskušali odigrati čim boljše. To srečanje  bomo izkoristili kot pripravo za petkovo tekmo proti Bosni

Dejan Gašparin, trener CPG N. Gorica: "Čaka nas še ena težka tekma, po dolgem času se sicer vrača Perko, vendar smo še vedno brez Likarja, ki ima vnete tetive, brez Antonijeviča, ki zaradi zloma nosa še vedno ne sme trenirati, muči pa nas tudi nekaj manjših poškodb. Krka je izredno kvalitetna ekipa ima zelo dobre posameznike, ki igrajo zelo hitro in lepo košarko. Borili se bomo po svojih najboljših močeh, ter poskušali pustiti dober vtis pred domačim občinstvom in se obenem pripraviti za pomembne tekme, ki prihajajo."

Medijski partnerji