V TOREK S TCG MERCATORJEM

1.12.2008

 

Naši košarkarji se bodo v torek, 2. 12, ob 20.00 v 10. krogu lige UPC pomerili s TCG Mercatorjem iz Škofje Loke, ki v bil v lanski sezoni prav lahko usoden za našo ekipo. Poraz v lig za prvaka v Škofji Loki je takrat dodobra zapletel situacijo okoli uvrstitve v ligo NLB, ki pa se je na koncu le srečno končala za naše košarkarje. 

Škofjeločane je od lanske sezone zapustilo kar nekaj izkušenih košarkarjev: Jure Eržen, Zvonimir Kovačević, Saša Ljubenovič ter mladi Dino Murič, iz Kopra pa se je vrnil Simon Finžgar. Klub je sredi sezone okrepil tudi Dario Krejić, ki pa ga je vmes tem že tudi zapustil in odšel v Laško, okrepitvi v Škofji Loki pa sta še nekdanji reprezentant Slovenije v mlajših kategorijah, krilo Marino Bursič, ter nekdanji branilec Union Olimpijje Mirko Mulalić.

Gorenjci so trenutno s štirimi zmagami in petimi porazi na zadnjem, sedmem mestu, ki še vodi v ligo za prvaka. Najboljši strelec ekipe (s povprečno 14,3 točkami na tekmo) in skakalec (s povprečno 4,3 skoki na tekmo) je Mensud Julević, najboljši podajalec pa je s 2,7 podajami na tekmo Primož Skok.

Ivan Sunara, trener Krke: "Pričakujem trdo, moško tekmo, na kateri bomo seveda poskušali doseči 10. zaporedno zmago v ligi UPC, kar bi pomenilo, da bomo še vedno edino neporaženo moštvo na lestvici. Proti Ciboni smo že počasi začeli igrati tako, kot smo sposobni. Mislim, da se počasi vračamo v pravi ritem. Tekma s TCG Mercatorjem bo služila kot dobra priprava na tekmo z Budučnostjo v Podgorici, ki nas čaka v soboto."

Matic Vidic, trener TCG Mercatorja: "Povsem jasno je, da so domači košarkari favoriti te tekme. Iz kroga v krog dokazujejo, da so izredno kakovostna ekipa. V Novo mesto odhajamo z željo, da se predstavimo kot srčno in borbeno moštvo."

Medijski partnerji