ZAHTEVNO GOSTOVANJE V KOPRU

25.11.2008

 

Naši košarkarji bodo v sredo, 26. 11. ob 18.30, gostovali pri moštvu Luke Koper . Zanimivost moštva iz Kopra je, da v njem igra kar šest igralcev, ki so pred prihodom na obalo igrali za šoštanjsko Elektro (Aleš Kunc, Grega Nachbar, Miha Čmer, Jernej Mihalič, Ivan Šimunič in Dražen Bubnić), iz Elektre pa je v Koper prišel tudi Ivan Stanišak, ki je zamenjal nekdanjega Krkinega trenerja Predraga Milovića. Poleg naštetih imen, ki so vsi po vrsti izkušeni prvoligaški igralci, velja omeniti tudi domače igralce Ivana Držiča, Miho Markiča in Emanuela Richterja ter nekdanjega organizatorja igre Union Olimpije Denisa Toromana.

Koper je v prvih osmih krogih lige UPC zabeležila polovičen izkupiček in je 6. na lestvici. Najboljši strelec in skakalec moštva je s povprečjem 14,6 točk in 5,4 skoka Dražen Bubnić, najboljši podajalec v moštvu pa je Miha Čmer, ki je s v povprečjem 6 podaj na tekmo tudi drugi najboljši v ligi.

Ivan Sunara, trener Krke: "Moje moštvo je od neprestanega ritma tekmovanj v ligah NLB in UPC že pošteno utrujeno. Premalo je igralcev, ki bi bili trenutno sposobni dovolj kakovostno igrati na obeh nivojih. Ekipa Luke Koper je dovolj močna, še posebej neugoden je Miha Čmer, da bomo morali igrati z vsemi razpoložljivimi igralci in s pravim pristopom. Trenutno nismo v najboljšem ritmu, tekma v Kopru pa je lepa priložnost, da se vrnemo v pravo formo pred sobotno tekmo s Cibono. Stanko Sebič poškodbo gležnja počasi sanira, vendar bo po vsej verjetnosti lahno zaigral šele v soboto."

Ivan Stanišak, trener Luke Koper: "V Koper prihaja edino neporaženo moštvo v ligi UPC, ki je na tej tekmi absolutni favorit. To srečanje moramo odigrati po svojih najboljših močeh in pridobiti pomembne izkušnje za nadaljevanje prvenstva."

Medijski partnerji