V ZAGREBU BOMO POSKUSILI PRESENETITI

20.11.2008

 

Naši košarkarji nadaljujejo s serijo tekem s hrvaškimi predstavniki v ligi NLB. Po tekmah z Zadrom in Splitom je tokrat na vrsti gostovanje v Zagrebu (v soboto ob 18.00) pri Zagrebu CO.

Moštvo Zagreba je zgolj z eno zmago (v gosteh proti Bosni) na dnu lestvice lige NLB, kamor pa sodeč po igralskem kadru še zdaleč ne sodi. Tega se zavedajo tudi v upravi kluba, zato so v začetku tedna sprejeli odstop trenerja Željka Pavličevića. Zamenjal ga je Denis Bajramović, nekdaj pomočnik Pina Grdovića pri ljubljanski Olimpiji, pomaga pa mu nekdanji kapetan Zagreba Mladen Erjavec.   

Zagreb je za letošnjo ligo NLB dobil vabilo, po tem, ko je bil v lanskem prvenstvu Hrvaške šele četrti. So pa lani osvojili hrvaški pokal in za letošnjo sezono napovedali velike ambicije, ter temu primerno sestavili tudi moštvo, katerega nosilec je Ante Tomić. 21-letni 217 cm visoki center je bil letos kot 44-i na draftu NBA izbran s strani Utah Jazz, vendar pa je ostal v Zagrebu in je trenutno s povprečjem 17,6 točke in 10,8 skoka daleč najkoristnejši igralec NLB lige. Poleg njega so ključni igralci še organizatorja igre Jakov Vladović in Petar Babić, branilec Krunoslav Simon in nekdanji Krkin krilni center Mario Dundović, Zagrebčani pa so pred letošnjo sezono okrepili vrste še s tremi  zelo izkušenim igralci: krilom Tonijem Dijanom, krilnim centrom Andrejem Štimcem in centrom Dženanom Rahimićem.

Krka in Zagreb sta v začetku septembra v Zagrebu odigrala pripravljalno tekmo, Krka pa je slavila s 77-74.

Medijski partnerji