S ŠENTJURČANI PILJENJE OBRAMBE

11.11.2008

Naše košarkarje v sedmem krogu lige UPC čaka gostovanje v Šentjurju pri Alposu. Gostovanja pr Alposu so bila vedno zanimiva, vendar pa je imel Alpos včasih nekoliko močnejše moštvo. Letos so se oprli predvsem na mlajše moči, saj so pred sezono izgubili izkušene Robija Ribežla, Primož Kobaleta, Srboljuba Nedeljkovića in Živka Misiračo, v Zlatorog pa se je vrnil prvi organizator igre Koštomaj. Novinci v moštvu so trije bosanski igralci:branilec Armin Avdibegović ter centra Aldin Kadić in Asmir Sadibašić, moštvo pa sta okrepila tudi izkušeni branilec Dejan Dunović (s povprečno 15 točkami na tekmo prvi strelec moštva) in ameriški krilni center Takais Brown (s povprečno 8,6 skoki na tekmo četrti najboljši skakalec lige).

Šentjurčani imajo so v prvih šestih krogih lige premagali le Novo Gorico in so deseti na lestvici. Tekma v Šentjurju bo v sredo, 12. 11., ob 18.00.

Ivan Sunara, trener Krke: "Tekmo v gosteh bomo izkoristili za dodatno piljenje obrambe. Upam, da bomo dvignili formo v tem elementu igre."

Boštjan Kočar, trener Alposa: "Čaka nas še ena težka tekma. Krka je absolutni favoriti. Pred domačim občinstvom se bomo borili in poizkušali presenetiti nasprotnika."

 

 

Medijski partnerji