V ZADRU BO IZJEMNO TEŽKO

6.11.2008


Naše košarkarje v soboto v Zadru čaka eno tistih gostovanj, na katerem res nimajo česa izgubiti: Moštvo Zadra, hrvaški prvak in udeleženec zadnjega zaključnega turnirja NLB lige, je nedvomno velik favorit.

Zadrčani so po imenih še močnejši kakor lansko leto. Iz kluba so odšli Corey Brewer, Shammel Stallworth, Pankracije Barač, Jure Lalić in Andrej Štimac. Nosilcem lanske igre, branilcu Jubyju Johnsonu in makedonskemu reprezentančnemu centru Todorju Gečevskemu (s 6,8 skoka na tekmo najboljši v moštvu in šesti skalalec igre) ter organizatorju igre Roku Stipčeviću, je trener Zadra Aleksandar Petrović letos dodal ameriška branilca Malika Dixona (s povprečjem 15,8 točke na tekmo najboljši strelec Zadra ter šesti strelec lige) in Marlona Garnetta, branilca Damirja Rančiča, bolgarskega reprezentančnega krilnega centra Dejana Ivanova in na istem položaju še Hrvoja Perića ter izkušenega centra Tomislava Ružića.

Zadar je v prvih šestih krogih štirikrat zmagal (doma s Splitom, Bosno in Heliosom ter v gosteh s Cibono) ter dvakrat izgubil (v gosteh s Partizanom in Hemofarmom). Njihov cilj v letošnji sezoni je uvrstitev vsaj na zaključni turnir lige NLB, saj bi si tako nabrali pomembne točke v točkovanju za hrvaškega udeleženca Evrolige.

Tekma za Zadrom bo v soboto, 8. 11. 2008, ob 19.00 v novozgrajeni dvorani Krešimirja Čosića v Zadru.

Medijski partnerji