NA ZAČETKU LIGE NLB GOSTUJEMO PRI PRVAKU

3.10.2008

 

Naše košarkarje že v prvem kolu lige NLB čaka gostovanje pri lanskoletnemu prvaku, beograjskemu Partizanu. Za Beograjčane je bila lanska sezona ena najuspešnejših sploh, saj so poleg NLB lige osvojili tudi srbsko prvenstvo in srbski pokal, v Evroligi pa so izpadli šele v četrtfinalu, po treh tekmah s špansko Tau Ceramico. Na podlagi odličnih iger v Evropi so klub pred letošnjo sezono zapustili trije ključni igralci (Nikola Peković in Dušan Kecman sta odšla v Panathinaikos, Milton Palacio pa v Khimki), v novosadsko Vojvodino pa je odšel cener Dejan Borovnjak.

Partizanov trener Dušan Vujošević, ki je znan po delu z mladimi igralci, ni ostal križem rok in je pred to sezono dodobra okrepil ekipo. Obstoječim igralcem v ekipi - kapetanu Petru Božiću, srbskim reprezentantom Milenku Tepiću, Urošu Tripkoviću in Novici Veličkoviću ter črnogorskemu reprezentantu, 229 cm visokemu, Slavko Vranješu - je dodal kar sedem novih igralcev. Najbolj znan je Stephane Lasme, gabonski krilni center, ki je v lanski sezoni odigral 16 tekem za Miami Heat v ligi NBA. Slovenskim ljubiteljem košarke je znan tudi mladi češki krilni center Jan Vesely, ki je zadnji sezoni igral za ljubljanski Slovan, novinci pa so tudi organizatorja igre Vladimir Dašić in Vukašin Aleksić ter krilni center Žarko Rakočević, brat našega košarkarja Marka Rakočevića.

Partizanove igralce je pred dnevi na predstavitvi pred novo sezono pričakalo kar 10.000 navijačev, polno dvorano Pionir pa je pričakovati tudi na tekmi s Krko, saj bodo prav na njej proslavili lani osvojene naslove.

»Za nas bodo težke vse tekme, ne le uvodna s Partizanom. Slednji je izrazit favorit , ki prevladuje v ligi, pričakujem pa moško igro. Upam, da ne bomo padli pod vpliv imena beograjskega kluba in se bomo sposobni kosati z domačimi. Gotovo nismo favoriti, a poskušali bomo iz igre izvleči maksimum. V napadalnem skoku je Partizan zelo močan, morali se bomo prilagoditi in znajti tudi v njegovi obrambi,« je pred dvobojem ocenil Krkin trener Ivan Sunara.

Medijski partnerji