S SLOVANOM URADNI ZAČETEK SEZONE

29.9.2008

 

Naši košarkarji bodo z domačo tekmo UPC lige z Geoplin Slovanom (torek, 30. 9., ob 20.00) končno začeli tudi z uradnim tekmovalnim delom v novi sezoni.

Že na uvodu jih čaka močan tekmec, saj so bili Ljubljančani še lani udeleženec NLB lige, v kateri so jih letos nadomestili prav naši košarkarji. Po relativno neuspešni lanski sezoni je Slovan zapustilo kar deset košarkarjev (Simon Petrov, Jaka Klobučar, Stipe Modrić, Ernest Novak, Marko Jovanović, Igor Jokič, Ljubo Šamadan, Ricky Clemons, Jan Vesely, DeMarco Johnson) in trener Rudolf Jugo. Novi trener Slovana je dosedanji trener mlajših pogonov Miro Alilović, ki je mladi ekipi dodal še nekaj izkušenejših igralcev,. Tako je iz Crvene Zvezde prišel 209 cm visoki center Marko Lekić, iz poljskega Turowa nekdanji branilec Splita Marin Han, iz Zlatoroga organizator igre Andrej Maček, iz Postojne nekdanji Krkin center Milan Klepo in iz Rogle krilni center Dejan Grković.

Ljubljančani so v pripravah na novo sezono dosegli nekaj odmevnih zmaga, izpostaviti velja zmagi nad ruskim prvoligašem Novosibirskom in italijanskim prvoligašem Snaiderom.

Medijski partnerji