NOVI TRENER KRKE JE IVO SUNARA

24.6.2008

 

V košarkarskem klubu Krka smo dobili novega trenerja. V klub se vrača Ivo Sunara, s katerim smo danes zvečer podpisali dveletno pogodbo. Ivo Sunara je bil trener Krke že pred osmimi leti, ko je z generacijo, ki sta jo vodila Matjaž Smodiš in Simon Petrov, igrali pa so, med drugim, še Ivo Nakić, Dejan Jevtović, Samo Grum, Dragiša Drobnjak itn,. osvojil prvi Krkin naslov državnega prvaka. Takrat je Krka z 2-0 v zmagah izločila absolutnega favorita Union Olimpijo, nato pa še s 3-1 v finalu moštvo Pivovarne Laško.

49-letni Sunara je bil igralec Maribora, Zadra, Cibone in Napolija, leta 1984 pa je z jugoslovansko reprezentanco na olimpijskih igrah v Los Angelesu osvojil bronasto medaljo. Pred sezono v Krki je treniral košarkarje Mariborja, nato pa je deloval še kot prvi trener zagrebškega Zrinjevca, Geoplin Slovana, Širokega, Zagreba in Frankfurt Skylinersev. Sredi lanske sezone je prevzel vodenje zagrebške Cibone, s katero se je uvrstil v polfinale hrvaškega državnega prvenstva in finale pokala Krešimirja Čosića. Leta 2004 je vodil slovensko mlado reprezentanco (zanjo sta igrala tudi Stanko Sebič in Matej Venta), ki je na evropskem prvenstvu osvojila zlato medaljo.

Verjamemo, da je Ivo Sunara zelo dobra izbira za naš klub. Gre za izkušenega in preizkušenega trenerja, ki je v Novem mestu že uspešno delal, ima izkušnje tudi z evroligo in dobro pozna ligo NLB, povrhu pa ima velik posluh za delo z mladimi. Prepričani smo, da bo kakšnega mladega nadarjenega domačega košarkarja že v tej sezoni pripravili za nastope v zahtevnejši konkurenci lige NLB in se veselimo dela z njim.

Medijski partnerji