POSKUSITI PRESENETITI DRŽAVNE PRVAKE

6.5.2008

 

Naše košarkarje čaka predzadnje domače srečanje v ligi za prvaka. V goste prihajajo košarkarji državnega prvaka, domžalskega Heliosa, ki so si tri kroge pred koncem lige praktično že zagotovili 2. mesto.  Krkaši se še vedno borijo za uvrstitev med štiri najboljša moštva, zato je s tega vidika za njih tekma pomembnejša. Dobremu razpoloženju pred tekmo je botrovala sobotna Krkina zmaga proti največjemu konkurentu, Geoplin Slovanu, Krkaši pa pa obljubljajo, da bodo dali vse od sebe in poskusili presenetiti sicer favoriziranega nasprotnika.

Krkaši košarkarjev Heliosa niso premagali že več kot tri leta (nazadnje v februarju 2005), pa čeprav so bili letos v obeh tekmah v prvem delu zelo blizu, saj so ju izgubili za dve oziroma tri točke. Bolj boleč je bil poraz v zadnji tekmi v Domžalah, ko so bili Domžalčani boljši s 106-77, po tem, ko so še ob polčasu Krkaši vodili. Prepričani smo, da bo ob podpori glasnih Krkinih navijačev tokrat drugače.

 

Rade Mijanovič, trener Krke: "Čaka nas dvoboj s kakovostno ekipo Heliosa Domžal, proti kateri od mojih košarkarjev pričakujem maksimalno brobeno in zavzeto igro. Menim, da nimamo česa izgubiti, lahko le veliko pridobimo. Z izjemo Sebiča so vsi ostali igralci zdravi in pripravljeni na dvoboj."

Zoran Martič, trener Heliosa Domžal: "Potem ko smo si že zagotovili mesto v polfinalu lige UPC Telemach, bomo zadnje tri tekme v ligi za prvaka izkoristili predvsem za to, da se čim bolje pripravimo na končnico. Dvoboj s Krko bo prvi v nizu, naša edina težava pred njim pa je dejstvo, da Robert Troha in Jure Močnik nista igrala na zadnjih tekmah ter tudi proti Novomeščanom morda ne bosta. Kljub temu pa sem prepričan, da imamo dovolj kakovostnih košarkarjev za to, da tekmo odigramo na vrhunski ravni."

 

Tekma s Heliosom bo v dvorani Leona Štuklja v sredo, 7. 5., ob 20.00, pokrovitelj tekme pa je UNILES - predelava lesa, d.o.o.

 

 

Medijski partnerji