S SLOVANOM ENA NAJPOMEMBNEJŠIH TEKEM SEZONE

2.5.2008

 

Naše košarkarje čaka v soboto, 3. 5. ob 19.00, v ljubljanski dvorani Kodeljevo eden najpomembnejših dvobojev v letošnji sezoni. Morebitna zmaga proti sicer favoriziranemu moštvu Geoplin Slovana bi jim prinesla izjemno veliko v boju za najboljša štiri moštva v državi. Zmaga bi namreč pomenila, da bi Krka v medsebojnih srečanjih s Slovanom imela dve zmagi in tako veliko prednost pred zaključkom prvenstva. Da so Krkaši sposobni zmagati, so dokazali na obeh tekmah z Ljubljančani v Novem mestu, saj so obe tekmi prepričljivo dobili. Prvo prvenstveno tekmo v Ljubljani pa so sicer izgubili, vendar je takrat Davor Marcelić zgrešil trojko za zmago. Nasploh so imeli Krkaši v končnicah tekem v letošnji sezoni  kar nekaj smole, zato bo mogoče tokrat sreča le na naši strani.

Rade Mijanović, trener Krke: "Tekma proti Geoplinu Slovanu je zelo pomembna, saj obema prinaša zelo veliko, v igri je namreč četrto mesto ter s tem uvrstitev v polfinale lige UPC Telemach. Zavedamo se, da če hočemo na Kodeljevem dobiti tekmo, bomo morali odigrati zelo kvalitetno, zbrano ter seveda tudi borbeno. Poleg tega, pa bi rad v imenu celotne ekipe čestital kapetanu Slovana Simonu Petrovu za naraščaj."

Rudolf Jugo, trener Geoplina Slovana: "Čaka nas zelo delikatna tekma, ki je tako za nas kot za novomeško Krko zelo pomembna, saj prinaša pomemben korak naprej k uvrstitvi v končnico lige UPC Telemach, poleg tega pa bi si lahko Krka z zmago ohranila možnosti za uvrstitev v ligo NLB. Mislim, da bo to zelo težka in izenačena tekma, a upam, da bomo odigrali kot znamo in zmagali."

Medijski partnerji