V TEKMI Z OLIMPIJO POSKUSITI DVIGNITI RAVEN IGRE

29.4.2008

 

Naše košarkarje pred odločilnimi tekmami v ligi za prvaka čaka še tekma z Union Olimpijo, ki bo jutri, v sredo 30. 4., ob 20.00 v ljubljanski dvorani Tivoli. Ljubljančani, ki so konec tedna igrali na zaključnem turnirju NLB lige, so v tem dvoboju absolutni favoriti, saj so brez poraza  ter z osmimi zmagami prepričljivo na vrhu lestvice. V tekmi v Novem mestu so bili košarkarji Olimpije prepričljivo boljši z 79-63, čeprav je bilo slabih pet minut do konca tekme le +6 za Olimpijo. Krkaši na tej tekmi nimajo česa izgubiti, lahko pa jim služi za dvig ravni igre, kar je tudi poglaviten cilj Krkinega stratega Radeta Milanovića.

Rade Mijanović, trener Krke: "Na tekmi proti Unionu Olimpiji za nas rezultat zagotovo ni v ospredju, zato ta dvoboj želimo izkoristiti za to, da nekatere elemente v naši igri popravimo in dvignemo na višjo raven. Olimpija je brez dvoma velik favorit za zmago, zato bom kot trener imel možnost, da glede na naporen ritem tekmovanja odpočijem nekatere nosilce igre in tako dam priložnost tudi mlajšim košarkarjem, ki marljivo trenirajo skozi celotno sezono. S tem bodo na nek način lahko videli razliko med vrhunsko ravnjo igranja in ravnjo, na kateri smo trenutno mi

Aleksandar Džikić, trener Uniona Olimpije: "Po zaključnem turnirju lige NLB ABA smo tako telesno kot tudi psihično utrujeni, zato bo Krka zagotovo težek tekmec, poleg tega pa mora nujno zmagati, če hoče biti konkurenčna v boju za polfinale lige UPC Telemach."

Medijski partnerji