PROTI ELEKTRI ZA BOLJŠE NADALJEVANJE SEZONE

25.4.2008

Naši košarkarji se  bodo v 9. krogu lige za prvaka v soboto, 26. 4., ob 20.00 v dvorani Leona Štuklja pomerili s šoštanjsko Elektro, ki je z eno zmago trenutno zadnja na lestvici. Šlo bo že za šesto medsebojno srečanje teh dveh nasprotnikov v letošnji sezoni. Krkaši so jih dobili štiri, Elektra pa je bila uspešnejša le v prvenstvenem srečanju prvega dela v Šoštanju. Zadnjo tekmo v ligi za prvaka pred štirimi tedni v Šoštanju so Krkaši dobili z 70-63 in so favoriti tudi v tem dvoboju, pa čeprav so obremenjeni s serijo štirih zaporednih porazov. Le-te morajo čim prej pozabiti in za upati je, da bo tekma proti Elektri prelomnica in nova odskočna deska za čim uspešnejše nadaljevanje sezone. Želeni cilj, uvrstitev med štiri najboljša slovenska moštva, je namreč še vedno uresničljiv.

 

Rade Mijanović, trener Krke: "Po štirih zaporednih porazih je jasno, da smo zašli v rahlo krizo, iz katere se je treba zvleči z agresivno in odločno igro od prve sekunde tekme proti kakovostni ekipi Elektre Esotech. Se pravi, ključ do zmage je v agresivnosti in maksimalni zbranosti pri nalogah v obrambi in v napadu. Zagotovo nam bo prav prišla podpora s tribun, kajti navijači so najbolj pomembni takrat, ko ekipi ne gre. V ekipi so vsi zdravi in nimamo težav s poškodbami."

Ivan Stanišak, trener Elektre Esotecha: "Zaradi napornega ritma sreda-sobota, imamo v ekipi že od začetka lige UPC Telemach za prvaka težave s poškodbami. Ne glede na to se tako jaz kot moji igralci nikakor ne mislimo predati, vsako tekmo igramo maksimalno do konca, tako bo bilo tudi proti Krki, proti kateri vselej igramo dobro. Pričakujem lepo in borbeno tekmo, na kateri bomo dali vse od sebe. O tem, kakšen bo rezultat, pa bomo več vedeli na koncu tekme."

 

Pokrovitelj tekme je zavarovalna družba AdriaticSlovenica.

 

Medijski partnerji