PROTI KOPRU ŽE V PETEK

10.4.2008

 

Naše košarkarje že v petek v domači dvorani čaka nov dvoboj v ligi za prvaka. V goste prihaja Luka Koper z lanskim Krkinim trenerjem Pedjo Milovićem. Koprčani, ki so znani kot moštvo, ki bolje igra v gosteh kot v svoji dvorani (v gosteh so denimo letos premagali tudi moštvo Zlatoroga), so imeli pred ligo za prvaka večje ambicije, ki pa so jih pokvarili z domačima porazoma z Zlatorogom in Elektro. Zaradi tega bodo kot ranjen lev še toliko težji nasprotnik.

Ranjen lev pa so tudi naši košarkarji, ki si tako visokega poraza v Domžalah glede na prikazano niso zaslužili.  Krkaši so Koprčane v letošnji sezoni že dvakrat prepričljivo premagali - v Kopru 88-75 in v Novem mestu 102-87. Koprčani so od takrat v spremenjeni postavi, saj je najboljšega strelca Vladimirja Panića zamenjal Simon Finžgar, moštvo pa je pod koši okrepil tudi nekdanji Krkaš Saša Mučić. Poleg njiju bo zagotovo nevaren tudi prvi asistent lige Miha Čmer in izkušeni visoki centre Vlado Pašalić. Imena torej, ki obljubljajo novo zanimivo košarkarsko predstavo v Novem mestu.

Rade Mijanović, trener Krke: "K nam prihaja odlična ekipa Luke Koper, kar pomeni, da nas čaka še ena v nizu težkih tekem v ligi UPC Telemach za prvaka. A kljub temu, da tekmece spoštujemo, smo pripravljeni in odločeni, da pridemo do četrte zmage v drugem delu sezone. Pričakujem torej izenačen dvoboj, na katerem pa bomo, upam, ob podpori naših izjemnih navijačev zmagali"

Predrag Milović, trener Luke Koper: "Vsako gostovanje v Novem mestu v meni vzbudi lepe spomine in tako je tudi pred tokratno potjo na Dolenjsko. Upam, da se bomo Krkinim navijačem predstavili v čim lepši luči, jasno pa je, da je ekipa, ki je po zaslugi odličnega trenerja Radeta Mijanoviča in izjemnih pogojev za delo postala pravi hit te sezone lige UPC Telemach, tokrat v vlogi velikega favorita. In to kljub torkovemu visokemu porazu v Domžalah. A to ne pomeni, da se predajamo, še posebej, ker bomo drugič v sezoni igrali v popolni postavi, kar je le še razlog več, da se vsi košarkarji potrudijo po najboljših močeh in tako klubsko upravo že skušajo prepričati o tem, da jih v moštvu zadrži tudi v naslednji sezoni. Za konec le še to: posebej bi pozdravil Krkinega direktorja Mira Župevca, saj sem pred našo tekmo v prvem delu lige UPC Telemach to pozabil storiti."

Tekma bo v dvorani Leona Štuklja v petek, 11. 4. 2008 ob 20.00. Pokrovitelj tekme je FA - ST, gradbeništvo d.o.o., Fabjan in Strasbergar.

Medijski partnerji