BOMO TUDI V DRUGO USPELI PREMAGATI SLOVANA?

4.4.2008

Po tekmi z Union Olimpijo naše košarkarje že jutri (sobota, 5. 4. ob 20.00) čaka nov derbi v ligi UPC Telemach. Tokrat v goste prihaja moštvo Geoplin Slovana, ki se je sicer moralo posloviti od NLB lige v prihodnji sezoni, je pa zato v zadnjem času v izvrstni formi. V ligi za prvaka namreč še ne poznajo poraza, saj so premagali Zlatoroga, TCG Mercator in Elektro. Naši košarkarji imajo s Slovanom v letošnji sezoni izenačen rezultat. V Novem mestu so jih premagali s 76-71, v Ljubljani pa so izgubili s 85-83, potem ko je met Marcelića za 3 v zadnji sekundi obstal na obroču. Ljubljančani so ravno po zmagi nad Krko zamenjali trenerja, saj je Aleksandra Sekulića zamenjal hrvaški strokovnjak Rudolf Jugo.

Slovan je zmes zelo izkušenih igralcev (Simon Petrov, Ernest Novak, DeMarco Johnson, Igor Jokić, Stipe Modrić, Enique Clemens) in mlajših, ki šele prihajajo (Jaka Klobučar, Jan Vesely, Ljubo Šamadan, Dejan Mlakar, Zoran Dragić) in je na papirju favorit. Naši košarkarji pa bodo skušali dokazati, da favoriti vedno ne zmagujejo. Upamo, da tudi s pomočjo gledalcev, ki so v sredo dokazali, da so res prava košarkarska publika.

Trener Krke Rade Mijanović: »S pripravo na Slovana smo začeli tako po sredini tekmi z Olimpijo. Slovan je zelo dobro moštvo in ga spoštujemo, vendar sem mnenja, da jim lahko pariramo. Dobro se bomo pirpavili in skušali vpisati še tretjo zmago v ligi za prvaka.«

Sponzor tekme je Avtohiša Berus.

Medijski partnerji