ZRUŠITI NEUGODNO TRADICIJO V ŠOŠTANJU

28.3.2008

Naši košarkarji bodo v  sobotnem srečanju v Šoštanju (tekma se začne ob 20.00) skušali zrušiti neugodno tradicijo, ki se jih drži že od sezone 2002-2003. Takrat so namreč zadnjič dobili prvenstveno tekmo v Šoštanju in to kar s 115-56, od takrat pa sta v moštvu le še kapetan Jure Balažič in Stanko Sebič. Krkaši so v prvenstvu v Šoštanju izgubili tudi v letošnji sezoni (bilo je 73-53, kar je najvišji letošnji poraz), vendar pa so dobili pokalno srečanje z 78-73, kar daje podlago za optimistično pričakovanje tekme proti Elektri. Le-ta je imela v rednem delu 10 zmag in 12 porazov, v prvem krogu lige za prvaka pa je doma izgubila z Union Olimpijo z 78-56. Prednost Krke bi morala biti daljša klop, saj Elektra igra praktično le z osmimi igralci, med katerimi pa naj tokrat ne bi bilo poškodovanega centra Ivana Šimunića. Vsi igralci so po statistiki precej izenačeni, nekoliko izstopata le najboljša strelca moštva Žan Vrečko in Aleš Kunc.

Rade Mijanovič, trener Krke: "V Šoštanj odhajamo h kakovostni in odlično vodeni ekipi, na katero smo se zelo dobro pripravili. Pričakujem pravi prvenstveni dvoboj, naš edini cilj pa je doseči drugo zmago v ligi UPC Telemach za prvaka."

Ivan Stanišak, trener Elektre Esotech: "Proti Krki zagotovo ne bo lahko, saj bodo Novomeščani zavoljo dejstva, da so zadnji dvoboj z nami izgubili, še kako motivirani, ob tem pa so se za drugi del lige UPC Telemach okrepili še z odličnim krilnim centrom Daliborjem Đapo. Za nameček smo v zadnjih dneh imeli precej težav z boleznimi, saj na skorajda nobenem treningu nismo zmogli vaditi z 10 košarkarji. Zato pa me toliko bolj veseli, da se je v ekipo vrnil Ivan Šimunić, ki pa po nekaj treningih tokrat bržčas še ne bo zaigral. Sicer pa si želim, da bi bila dvorana znova tako polna kot na zadnji tekmi proti Unionu Olimpjji. Ob spodbudi domačih navijačev bomo namreč naredili vse za to, da Novomeščane presenetimo."

Medijski partnerji